Loše vijesti iz Netflixa: Uvodi se pravilo koje će pogoditi brojne korisnike

0
Radiosarajevo.ba
Loše vijesti iz Netflixa: Uvodi se pravilo koje će pogoditi brojne korisnike
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Netflix svojim pretplatnicima omogućuje da u isto vrijeme gledaju sadržaj na više ekrana, no pretplatnički planovi namijenjeni za osobe koje žive u istim kućanstvima.

Dakle, dok roditelji gledaju filmove u jednoj sobi, djeca u drugoj sobi mogu gledati serije ili drugi sadržaj na Netflixu. No ono što se godinama događa, a čega su u Netflixu itekako svjesni, jest da pretplatnici često šifre dijele s prijateljima koji ne žive u njihovim kućanstvima.

Prema rezultatima istraživanja kompanije Magid, oko trećine korisnika dijeli svoje lozinke s drugim osobama, a s obzirom na to da je broj korisnika, kao i cijena dionice na berzi ovog videoservisa konstantno u porastu, iz kompanije su odlučili da se neće previše zabrinjavati s dijeljenjem šifri, piše zimo.dnevnik.hr

No čini se kako u u posljednje vrijeme ipak promijenili mišljenje, jer se nekim korisnicima nedavno prilikom pokretanja Netflixa na ekranu pojavila poruka u kojoj im se poručuje da će im, ako ne žive s vlasnikom računa u istom kućanstvu, trebati vlastiti račun za nastavak gledanja videa. Također, korisnicima je putem maila ili SMS-a poslan kod koji je potrebno upisati kako bi mogli nastaviti gledati sadržaj.

Iz Netflixa su za BBC komentirali kako provode test s kojim žele osigurati da su osobe koje koriste njihove račune zaista za to i autorizirane, no još nije poznato hoće li se takve poruke uskoro početi pojavljivati i ostalim korisnicima, odnosno hoće li krenuti u obračun s osobama koje gledaju Netflix, ali ga ne plaćaju.

Nije poznato koliko korisnika dijeli šifru s osobama izvan svog kućanstva i time krše pravila korištenja, a slična pravila koja zabranjuju dijeljenje lozinki vrijede i za konkurentske servise poput HBO-a Go, Amazon Primea i Disneya+.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije