NASA u četvrtak predstavlja novo otkriće s Marsa: Šta je to našao Curiosity?

Radiosarajevo.ba
NASA u četvrtak predstavlja novo otkriće s Marsa: Šta je to našao Curiosity?
NASA / Rover Curiosity
Rover Curiosity, kojeg je NASA poslala na Mars, otkrio je nešto vrlo zanimljivo, no o čemu je riječ nećemo saznati do četvrtka, 7. juna, za kada je zakazana specijalna press konferencija.

Svemirska agencija NASA nije dala niti jedan detalj o tome šta će biti predstavljeno, ali su najavili nova naučna otkrića koja nam je donio Curiosity.

Konferencija će se održati u 20 sati po našem vremenu, a javnosti će se obratiti Paul Mahaffy, direktor Odjela za istraživanje Sunčevog sistema, Jen Eigenbrode, istraživač u Goddard centru, Chris Webster, istraživač u Laboratoriji za mlaznu propulziju, Ashwin Vasavada, naučnik iz Laboratorije za Mars.

NASA će press konferenciju prenositi uživo, putem svog NASA TV kanala, ali i na Facebooku, Twitchu, Ustreamu, Youtube te Twitteru. Moći ćete postaviti i pitanja naučnicima ukoliko budete kroistili hashtag #askNASA u postovima.

Rover Curiosity istražuje Mars od avgusta 2018, a nedavno je počeo bušiti površinu Crvene planete, a trenutno se penje na planinu Sharp, pet kilometara visoku planinu u centru regije koja je poznata kao Gale krater.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije