NASA traži naučnike iz BiH, prijavite se!

Radiosarajevo.ba
NASA traži naučnike iz BiH, prijavite se!
Arhiv / Ilustracija
Space Apps je godišnje međunarodno takmičenje (hakaton) pod pokroviteljstvom NASA-e koji se održava 48 sati u gradovima širom svijeta s idejom da prijavljeni timovi dijele svoje ideje i nastoje riješiti probleme vezane uz svemir i Zemlju.

Bosna i Hercegovina je prvi put ove godine uključena u ove događaje, a NASA Space Apps Challenge se održava 29. i 30. aprila 2017. u Tuzli, u Kući plamena mira, Slana banja bb.

Pripremni događaj (data bootcamp) će biti održan 22. aprila 2017. godine, takođe u Kući plamena mira.

Ovogodišnja tema hakatona je Zemlja. NASA već godinama skuplja visokokvalitetne podatke o našoj planeti i nastoji saznati i naučiti što više o Zemljinim komponentama koje uključuju okeane, tlo i živa bića, kao što i nastoji predvidjeti buduće procese.

NASA poziva sve zainteresirane da postanu dio tih naučnih istraživanja, i na taj način joj pomognu u rješavanju brojnih globalnih izazova. Hakaton nije samo vezan uz aplikacije jer za rješavanje izazova možete koristiti robotiku, vizualizaciju podataka, hardver, dizajn i brojne druge metode i tehnologije.

Napomena: Svi zainteresirani učesnici se trebaju registrirati na NASA-inoj globalnoj web-stranici: https://2017.spaceappschallenge.org/locations/tuzla.

Sve novosti vezane uz ovaj događaj možete pratiti na Facebook stranici: https://www.facebook.com/spaceappstuzla/.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije