Na WhatsAppu od sada dostupna nova opcija: Pogledajte o čemu se radi

0
Radiosarajevo.ba
Na WhatsAppu od sada dostupna nova opcija: Pogledajte o čemu se radi
Foto: EPA-EFE / Aplikacija WhatsApp

Kako navode iz WhatsAppa, opcija za automatsko utišavanje poziva s nepoznatih brojeva trebala bi pružiti korisnicima više privatnosti i veću kontrolu nad aplikacijom.

Na WhatsApp stiže nova opcija koja omogućuje korisnicima da automatski utišaju dolazne pozive s nepoznatih brojeva, objavila je kompanija na svom službenom blogu.

"Ova opcija osmišljena je kako bi vam pružila više privatnosti i veću kontrolu nad vašim dolaznim pozivima. Pomoći će u automatskom uklanjanju neželjenih poziva od nepoznatih ljudi i potencijalnih prevara. Ti pozivi neće zvoniti na vašem mobitelu, ali će biti vidljivi na popisu poziva, u slučaju da se ispostavi da je neko važan zvao", objašnjavaju iz WhatsAppa.

Gaza: 'Ovo jutro je jedno od najmračnijih u ovoj sedmomjesečnoj noćnoj mori'

Gaza: 'Ovo jutro je jedno od najmračnijih u ovoj sedmomjesečnoj noćnoj mori'

Osim što će se automatski utišati zvuk, onemogućit će se vizualni prikaz poziva kako se korisnik slučajno ne bi javio. Za uključivanje ove opcije, potrebno je otići u postavke WhatsAppa, odabrati odjeljak "Privatnost" te "Pozivi". Tamo će se pojaviti svojevrsni prekidač za opciju "Utišaj nepoznate pozivatelje", kojeg je potrebno kliknuti.

Uz utišavanja nepoznatih poziva, na WhatsApp stiže i opcija osmišljena da informira korisnike o opcijama privatnosti i sigurnosti koje aplikacija nudi.

Whatsapp novitet
Foto: Bug.hr: Whatsapp novitet

Radi se, naime, o svojevrsnoj provjeri privatnosti (Privacy Checkup), koja pokriva nekoliko kategorija, uključujući dopuštanje korisnicima da izaberu tko ih može kontaktirati i dodavanje dodatne sigurnosti njihovom računu poput dvofaktorske autentifikacije, prenosi bug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije