Na WhatsApp stiže nova opcija, mnogi korisnici su ovo čekali

0
Radiosarajevo.ba
Na WhatsApp stiže nova opcija, mnogi korisnici su ovo čekali
Foto: Pixabay / WhatsApp

Milioni ljudi širom svijeta korisnici su popularne aplikacije WhatsApp, a kompanija je izbacila verziju 23.16.00 zajedno sa aplikacijama Facebook, Instagram i Threads.

Veliki problem korisnicima ove mreže bio je 'loš' kvalitet fotografija koje su se razmjenjivale.

Srećom, dani kad su korisnici morali koristiti dodatne aplikacije za obradu fotografija konačno su stvar prošlosti, zahvaljujući velikom ažuriranju WhatsAppa.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Mark Zuckerberg, izvršni direktor WhatsApp-ove krovne kompanije Meta, objavio je da sada možete slati fotografije na WhatsApp-u u HD kvaliteti.

Zuckerberg je podijelio vijest na svojoj Facebook stranici, objavivši video koji pokazuje kako nova karakteristika radi.

Sve što trebate je otvoriti aplikaciju WhatsApp i dodirnuti razgovor u kojem želite poslati HD fotografiju. Dodirnite simbol '+' u donjem lijevom uglu zaslona, a zatim odaberite 'Foto i video'.

Nakon što odaberete fotografiju koju želite podijeliti, trebali biste vidjeti novu HD opciju na vrhu zaslona. Odaberite je, a zatim dodirnite ikonu plave strelice u donjem desnom uglu zaslona i fotografija će se poslati u HD rezoluciji, prenosi eseuro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije