Na ovo pitanje koje postavlja Google na intervjuu za posao niko ne zna odgovor

0
Radiosarajevo.ba
Na ovo pitanje koje postavlja Google na intervjuu za posao niko ne zna odgovor
Foto: EPA - EFE / Google

Tehnološke kompanije poput Applea, Googlea, Mete, X (bivši Twitter) i Tesle, često imaju pitanja na svojim razgovorima za posao koja su neobična.

Tako je nedavno otkriveno da je Steve Jobs, jedan od osnivača Applea koji je preminuo 2011. godine, razgovore za posao obavljao u lokalnom kafiću uz čašu piva.

Sada je na društvenim mrežama objavljeno i pitanje koje se postavljalo na razgovorima za posao u Googleu.

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

Kako je na TikToku objavila bivša zaposlenica ovog tehnološkog giganta, pitanje je glasilo: "Kafić u San Franciscu ima neograničen pristup svemu potrebnom za pravljenje kafe, a ispred se nalaze dugi redovi mušterija. Koliko šalica kafe može ovaj kafić prodati za jedan dan?"

Odgovori su bili različiti. Tako su najpopularniji komentari bili: "Nijednu - niko nije spomenuo radnike", "Treba 30 sekundi za jednu šalicu kafe, to je 120 šalica po satu, a ako ste otvoreni osam sati, to je 960 šalica dnevno", "Ne znam, guglaj". 

Ipak, ova bivša radnica u Google je "otkrila" odgovor. Tačnije, rekla je da - odgovora nema. Ovo je bio samo test zaposlenika da vide kako njihov potencijalni novi kolega razmišlja. 

@hrbitch

How Google Stumps Interviewers #interviewtips #interview #jobsearch #jobinterview #interviewquestions #resume #career #fyp

♬ original sound - hrbitch

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije