Monk bi dao bogatstvo za njega: Robotizovani usisivač Kobold VR200

Radiosarajevo.ba
Monk bi dao bogatstvo za njega: Robotizovani usisivač Kobold VR200
/ Foto: Kobold
Vjerovatno će biti miljenik domaćinstava, u prvo vrijeme samo onih bogatijih. Kobold VR200 je usisivač, ali ne običan.

To je robotizovani usisivač koji se može kretati samostalno kroz cijeli stan i efikasno čistiti staze, tvrde podove i tepihe, prljavštine čak i na nepristupačnim mjestima…

Drugim riječima, "odzvonilo" je ručnom vozanju usisivača, dovoljno je programirati Kobold VR200 i staviti "prst u uho".

Kobold VR200 usisava sobu po sobu zahvaljujući svojim senzorima prepoznavanje vrata! Laserski skeneri i ultrazvučne tehnologije robotizovanog usisavača otkrivaju 98 posto svih prepreka.  

Adekvatno programiranje omogućava da se kreće samostalno kroz cijeli stan. 

Pojavi li se prepreka usisivač zna šta napraviti: Prepreke visine dva centimetra nisu problem jer postoji mehanizam da ih prevaziđe. A ako je prepreka visoka, onda je zaobilazi! Ne pada niz stepenice jer ima tri terenska senzora!

Usisivačem se upravlja intuitivno. Dovoljno je pritisnuti gumb za uključenje Kobolda VR200. Drugi pritisak na dugme označava početak usisavanja. Lako se programira preko displeja i jednostavnog izbornika. Moguće ga je programirati na određeni dan i određeno vrijeme, što znači da usisava i kad niste kod kuće..

Kobald aplikacija omogućava da se usisavanje obavi i kad vlasnik nije kući – idealno kad je najavljena iznenadna posjeta. Aplikacija ima i praktičan daljinski upravljač usisavača, s različitim modovima čišćenje – za cijeli stan, detaljnije čišćenje posebno prljavih mjesta.

Također, aplikacija komunicira s vlasnikom usisivača, šalje obavijesti kada je čišćenje završeno, ali pokazuje i nivo napunjenosti baterija.

A kad je riječ o tome snažni električni motor napaja izdržljiva Li-Ion baterija koja može usisavati do 90 minuta s jednim punjenjem. Ako je baterija prazna, Kobold VR200 sâm kreće u svoju baznu stanicu za punjenje. Kada se napuni, pamti gdje je stao i nastavlja čišćenje na tačno određenom mjestu!

Posuda za prašinu se jednostavno prazni. Koliko košta ovo tehnološko čudo? Oko 750 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije