Milijarder Musk najavio veliku promjenu nakon kupovine Twittera

1
Radiosarajevo.ba
Milijarder Musk najavio veliku promjenu nakon kupovine Twittera
Foto: EPA / Elon Musk

Nedugo nakon što se pojavila vijest da je postao vlasnik Twittera, Elon Musk se oglasio na Twitteru, gdje je potvrdio ovu informaciju.

Takođe, Musk je u prvoj poruci koju je podjelio na društvenoj mreži koja je sada u njegovom vlasništvu, najavio i veliku promjenu koja će se na Twitteru dogoditi.

"Također želim da Twitter učinim boljim nego ikad tako što ću poboljšati proizvod novim funkcijama, učiniti algoritme otvorenim izvorom kako bi se povećalo povjerenje, pobjedio spam botove i potvrdio autentičnost svih ljudi. Twitter ima ogroman potencijal, radujem se radu sa kompanijom i zajednicom korisnika kako bismo ga otključali", najavio je Musk u svojoj izjavi ranije danas.

Disciplinska komisija donijela konačnu odluku u vezi kažnjavanja aktuelnog prvaka BiH

Disciplinska komisija donijela konačnu odluku u vezi kažnjavanja aktuelnog prvaka BiH

Podsjetimo, američki milijarder kupio je kompaniju "Twitter" za 44 milijarde dolara.

Kompanija "Twitter" jučer je započela pregovore s Muskom nakon što je objavio detalje o ponudi.

Musk se sastajao sa akcionarima "Twittera" u posljednjih nekoliko dana tražeći podršku za svoju ponudu o preuzimanju kompanije. Rekao je da "Twitter" treba da bude privatan da bi se razvijao i postao prava platforma za slobodu govora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije