Messenger aplikacija za iOS i Android dobila namjenski odjeljak za pozive

1
Radiosarajevo.ba
Messenger aplikacija za iOS i Android dobila namjenski odjeljak za pozive
Foto: Pexels / Aplikacije

Meta je predstavila novi odjeljak za pozive Calls u svojoj Messenger aplikaciji za korisnike iOS-a i Androida, koji će se pojavljivati uz Chats, Stories i People na dnu navigacijske trake.

Calls odjeljak pratit će svaki poziv koji korisnik uputi ili primi na jednom mjestu u aplikaciji te će, prema navodima Mete, značajno olakšati pozivanje.

Budući da ima onih koji ne znaju da u Messengeru uopće postoji opcija glasovnih ili video poziva, firma je mudro dodala i podsjetnik za takve korisnike.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Nadalje, klikom na Calls, korisnicima će se otvoriti lista kontakata. Prije ove promjene, za pozivanje je bilo potrebno otvoriti razgovor s osobom koju korisnik želi nazvati, navodi TechCrunch.

Meta, naime, navodi da se na Messengeru svakoga dana obavi 40 posto više glasovnih i video poziva nego što je to bio slučaj početkom 2020. godine. Konkretnije, kompanija tvrdi da se dnevno obavi više od 300 miliona poziva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije