Messenger ima novu opciju: Vaše poruke više niko neće moći čitati

Radiosarajevo.ba
Messenger ima novu opciju: Vaše poruke više niko neće moći čitati
Najpopularnija društvena mreža na svijetu Facebook testira novu opciju slanja poruka za svoj Messanger.

Ova opcija trenutno je dostupna za mali broj korisnika, ali iz Facebooka su najavili da će opcija "tajna konverzacija" biti dostupna do kraja ljeta većem broju korisnika. 

Opcija "tajna konverzacija" ili “secret conversations” će korisnicima Messengera omogućiti veću sigurnost i privatnost, te se na taj način pridružiti besplatnim aplikacijama Viberu i WhatsAppu.

Messanger koristi opciju “Open Whisper System’s Signal Protocol” što znači da tajna konverzacija neće biti podrazumijevana na vašoj aplikaciji, stoga ćete je morati sami uključiti. 

Opcija će raditi na jednom telefonu, tabletu ili računaru kojeg korisnik odabere. Prilikom razmjene poruka gifovi i videosnimci neće moći biti zaštićeni.

Poput popularnog Snapchata, korisnici Messangera moći će postaviti vremensku opciju kada da se obrišu poruke. da postave tajmere posle kojeg će se poruke automatski obrisati, isto kao na Snapchatu.

Preko Messangera se dnevno razmijeni više 60 milijardi poruka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije