Kupili smartphone tvorca Androida i neugodno se iznenadili

Radiosarajevo.ba
Kupili smartphone tvorca Androida i neugodno se iznenadili
Andy Rubin, osnivač firme "Essential", javno se izvinio i otkrio kako je riječ o legitimnoj e-pošti poslanoj s problematičnog korisničkog računa.

Čini se kako je Essentialov prodajni predstavnik upotrijebio loše postavljeni korisnički račun koji je poslao jedan e-mail kojim se od više primatelja traži slanje fotografije i drugih podataka po kojima bi ih se moglo prepoznati, prenosi Tportal.hr

Njih oko 70 poslalo je osjetljive informacije "maloj grupi drugih korisnika". Naravno, sad ih je nemoguće vratiti ili obrisati, kao i spriječiti primatelje u zadržavanju kopija. 

Iz Essentiala su im ponudili besplatnu godišnju pretplatu na uslugu zaštite od krađe identiteta putem LifeLocka te obećali kako će se potruditi da se incident više nikad ne ponovi. 

Rubin je u objavi na Essentialovom blogu naveo kako su već poduzeli korake kako bi interno bile postavljene dodatne zaštitne mjere.

Isključili su sporni korisnički račun i obavezali se na veća ulaganja u infrastrukturu i brigu o korisnicima, a Rubin je lično preuzeo odgovornost, piše Edgadget.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije