Kreativnost u prirodi: Ove programe možete koristiti za projektiranje vašeg vrta

0
Radiosarajevo.ba
Kreativnost u prirodi: Ove programe možete koristiti za projektiranje vašeg vrta
Foto: Pexels / Ilustracija

Postoje mnoge metode za početak projektiranja vašeg vrta, uključujući konjige koje vas uče kako to učiniti, ali najbolje je u svim slučajevima uzeti olovku i papir i početi crtati prve crte.

Jednostavan plan s dizajnom koji imate na umu bitan je da biste započeli oživljavanje ideje. Plan mora odražavati cjelokupni dizajn, odnosno prostor, pa se u njemu ne smiju povući samo osnovne crte, već i fiksne konstrukcije i glavna mjerenja.

Da bismo razmišljali o vegetaciji našeg zelenog prostora, bit će potrebno uzeti u obzir opće dimenzije jer tek tada možemo razmišljati o biljkama pogodnim za svaki prostor, uzimajući u obzir njihov rast i širenje. Tako evo nekoliko besplatnih programa za dizajn vrtova, piše JardineriaOn.

Kako izgledaju ulice Sarajeva na 1. maj: Baščaršija krcata turistima

Kako izgledaju ulice Sarajeva na 1. maj: Baščaršija krcata turistima

Mnogi od njih su besplatni i zato ih možete isprobati dok ne pronađete onaj s kojim se osjećate najugodnije.

Iako ih je malo, s njima možete dobiti ideju kako će izgledati vaš vrt bez trošenja novca. Budući da dobro osmišljen raj od početka ne mora biti skup ili složen zadatak, preporučujemo sljedeće programe:

  • Vrtni planer kompanije Gardena
  •  HomeByMe, dizajnirajte svoj dom na mreži

3D dizajn vrta i eksterijera

Ovo je vrlo zanimljiva opcija za izradu projekata i davanje im živopisne slike. Jednostavan je za upotrebu, jer je i intuitivan. U Dodatku, možete promijeniti topografiju terena, prilagođavajući ga stvarnom, i stavite veliku raznolikost biljaka i elemenata s najprikladnijom veličinom koja vam odgovara.Ali ima nedostatak, a to je da ga možete koristiti samo ako imate Windows ili Mac.

Prirodne metode za zaštitu biljaka: Evo šta trebate učiniti

Prirodne metode za zaštitu biljaka: Evo šta trebate učiniti

Preporuke za programe za 3D dizajn vrta i eksterijera:

  • SketchUp
  • Paint za Windows i GPaint za Linux

Plaćeni programi s besplatnim demonstracijama

Ako želite ići dalje, dobiti puno realističnije dizajne i/ili vam je potrebno više funkcija, tada možete isprobati demonstracije nekih programa dizajna vrtova, kao što su:

  • Vrtni planer
  • Vrtna slagalica

Detaljnije o ovim programima možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije