Korisnici će biti oduševljeni: Facebook planira veliku novost

Anadolija
Korisnici će biti oduševljeni: Facebook planira veliku novost
Foto: The Independent / WhatsApp
Facebook planira povezati aplikacije za slanje poruka putem mreža Instagram, WhatsApp i Facebook Messenger.

Kako piše New York Times, kompanija Facebook planira integrisati usluge razmjena poruka aplikacija WhatsApp, Instagram i Messenger.

Njujorški list navodi da se radi o ličnom projektu osnivača Facebooka Marka Zuckerberga, a integracija aplikacija bi značila da će korisnik Facebooka moći komunicirati s nekim ko ima samo nalog na WhatsAppu.

Ovo je još uvijek nemoguće uraditi jer te aplikacije nemaju zajednički izvorni kod.

Međutim, iz kompanije Facebook su poručili da su već počeli raditi na spajanju tri elementa, a očekuje se da će cijeli projekat biti završen do kraja 2019. ili početkom naredne godine.

"Želimo napraviti najbolje moguće iskustvo dopisivanja, a i sami ljudi žele da dopisivanje bude brzo, jednostavno, pouzdano i privatno. Radimo na stvaranju većeg broja naših proizvoda za razmjene poruka koje su od početka do kraja šifrirane i razmatramo načine da olakšamo mogućnosti povezivanja s prijateljima i rođacima na društvenim mrežama", navedeno je u saopćenju Facebooka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije