Društvene mreže / Instagram predstavio novu aplikaciju s kontroverznom opcijom

04. 10. 2019. u 19:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares:3

Instagram je predstavio novu aplikaciju namijenjenu komunikaciji i dijeljenju sadržaja samo s malim brojem bliskih prijatelja na toj mreži.

Threads je aplikacija bazirana oko kamere te se upravo sučelje kamere pojavljuje svaki put kada pokrenete aplikaciju, a putem nje mogu se slati fotografije, videozapisi i tekstualne poruke odabranoj grupi prijatelja koje je moguće odabrati putem Instagrama i Threadsa.

Aplikacija omogućuje i postavljanje prečaca za nekoliko osoba s kojima se najčešće komunicira – prečaci se nalaze pri dnu ekrana same kamere te je slanje poruka takvim prijateljima još jednostavnije i sve što je potrebno jest fotografirati ili snimiti video s kamerom i unutar same kamere kliknuti na taj prečac te prijeći prstom po ekranu.

Unutar Threadsa dostupne su i poruke s Instagram Directa, no, naravno, samo onih osoba koje se nalaze na popisu bliskih prijatelja.

Iako je riječ o zanimljivom i zabavnom načinu komuniciranja i dijeljenja sadržaja samo s najboljim prijateljima, Threads ima i jednu prilično kontroverznu opciju – pasivno dijeljenje lokacije, statusa i drugih podatka, piže portal Zimo.hr.

Threads, napominju iz Instagrama, neće dijeliti lokaciju korisnika, već će te informacije iskoristiti kako bi shvatili gdje se korisnici nalaze i što rade te o tome obavijestili njihove prijatelje. 

NEMA KOMENTARA