Inovacija iz LG-a: Napravili mobitel koji rastjeruje komarce

Radiosarajevo.ba
Inovacija iz LG-a: Napravili mobitel koji rastjeruje komarce
Najnoviji smartphone iz LG-a, namijenjen indijskom tržištu, dobio je najneobičniju opciju koju nijedan raniji mobilni uređaj nije imao. Naime, ovaj mobitel opremljen je zvučnikom koji će korisnike štititi od komaraca.

Razlog postavljanja ove inovacije na novi uređaj jeste što indijsko stanovništvo pati od neprekidne najezde komaraca, zbog čega je K7i smarphone stvoren kako bi im pomogao, prenosi Tportal.

Tehnološko rješenje smješteno na poleđini uređaja izraženi je zvučnik koji emitiranjem ultrazvučnog signala, neprepoznatljivog ljudskom uhu, rastjeruje komarce. Sprava za rastjerivanje komarac radi na sličnom principu kao i mnogi slični uređaji prije nje.

LG već godinama ovaj zvučnik ugrađuje u klima uređaje, hladnjake, pa čak i televizore.

Ipak, K7i je, izuzmemo li ovu inovaciju, standardni smartphone vođen Androidom. Ipak, sigurno je da ga očekuje blistava budućnost, jer mnogi korisnici željno iščekuju jednostavna rješenja za borbu protiv komaraca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije