Imate li problema sa Viberom: Evo kako ih možete riješiti

0
Radiosarajevo.ba
Imate li problema sa Viberom: Evo kako ih možete riješiti
Foto: Twitter / Ilustracija

Popularna aplikacija za dopisivanje je u jednom trenutku 15. februara prestala da radi, problem sa Viberom je trajao najmanje sat vremena.

Iz te kompanije su se oglasili i istakli da je problem riješen, ali jedan određen broj korisnika i dalje ima problema da uđe u aplikaciju.

Treba istaći da nisu svi korisnici imali problem sa Viber aplikacijom u tom periodu, tim korisnicima je aplikacija radila potpuno normalno, među njima se nalazi i autora ovog teksta.

Ipak, veliki broj korisnika je "izbačeno" iz same aplikacije.

Na društvenim mrežama, pojedini korisnici i dalje ne mogu da se prijave na svoj nalog. Ukoliko vi imate takav problem (ne šalje vam kod, ne možete da se prijavite...), najbolja stvar koju možete da uradite je da pišete tehničkoj podršci Viber aplikacije, koja će uraditi sve što je u njihovoj moći da vas vrati.

Pratite link u objavi.

Potrebno je da upišete svoje podatke i da im objasnite u čemu je problem (ukratko), za tako nešto će vam trebati par minuta, ako ne i manje.

Ukoliko ste dio korisnika koji je izgubio sve podatke (poruke, kontakte, medijski sadržaj, itd...) na toj aplikaciji, ne možemo vam pomoći da ih vratite, kao što to ne može ni sam Viber pošto oni ne čuvaju vaše podatke na njihovim servisima. Ono što možemo da uradimo je da vam pokažemo kako da vam se ne dogodi opet taj problem, vašu istoriju podataka će čuvati BackUp Chat History opcija, piše Mondo.ba.

Tu opciju možete da aktivirate i ako planirate da kupite novi telefon, želite da reinstalirate Viber, radi preventive kada izgubite uređaj ili vam je ukraden, i drugi slični primjeri. Napomena: Morate da koristite telefon kako bi sačuvali vašu istoriju, ona još uvijek nije dostupna za računare i tablete.

Prvi korak - povežite se na Cloud

Da biste sačuvali vaše podatke, morate da se pobrinete da je vaš Viber povezan sa Google Drive (Android) ili Apple iCloud (iPhone) servisima.

Android

- Otvorite vašu Viber aplikaciju na telefonu
- Kliknite na More (donji desni ugao)
- Kliknite na Settings
- Kliknite na Account
- Kliknite naViber Backup
- Kliknite na Settings i prebacite sa Not connected na Google Drive
- Izaberite gde želite da sačuvate vašu istoriju razgovora

Napomena: Ukoliko imate Huawei telefon, princip je isti, samo što nije Google Drive već Huawei Drive.

iOS

- Otvorite podešavanja na vašem iPhone telefonu (NE podešavanja Viber aplikacije, već samog telefona)
- Kliknite na vaš Apple ID (vrh ekrana)
- Kliknite na iCloud
- Postarajte se da je Viber uključen

Drugi korak - izbor je na korisniku

Korisnik može da bira da li će sam da čuva podatke, ili će to aplikacija raditi za njega. Mi ćemo vam pokazati kako da uključite/isključite obe opcije, na vama je izbor.

Napomena: Iako je čuvanje ovih podataka korisno, ističemo da može da bude i štetno po korisnika čiji je Google Drive ili iCloud kompromitovan (kao i drugi cloud servisi), jer ti podaci onda mogu da dospiju u neželjene ruke. Ukoliko vodite računa o zaštiti svog telefona i ličnih podataka, onda ne biste trebali da imate problem. Kada smo to razriješili, hajde da nastavimo!

Manuelno čuvanje istorije

Iz Viber-a ističu da će vam trebati dosta vremena kako biste sačuvali vaše podatke, zato se povežite na stabilnu Wi-Fi mrežu!

- Otvorite Viber na vašem telefonu
- Kliknite na More
- Kliknite na Settings
- Kliknite na Account
- Kliknite na Viber Backup
- Izaberite da li želite da sačuvate slike i video snimke (dostupno samo za iOS)
- Kliknite Back Up

Automatsko čuvanje istorije

- Otvorite Viber na vašem telefonu
- Kliknite na More
- Kliknite na Settings
- Kliknite na Account
- Kliknite na Viber Backup
- Izaberite koliko često želite da se ovaj proces odradi *(na dnevnom, na nedeljnom i na mesečnom nivou)
- Izaberite da li želite da sačuvate slike i video snimke (dostupno samo za iOS)

Ukoliko želite da isključite ovu opciju izaberite OFF. Napomena: iPhone telefoni će koristiti samo Wi-Fi mrežu, dok Android telefoni mogu da koriste i mobilni internet! Postarajte se da je opcija Backup using namještena samo naWi-Fi!

Viber napominje da će ovi podaci ostati sačuvani:

- Istorija razgovora (uključujući tekstualne slike, fotografije i video snimke)
- Grupe i članstva u zajednicama
- Informacije o profilu
- Kupljeni stikeri
- Viber Out pretplata i planovi

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije