HMD Global, dom Nokia telefona, osigurao platinum EcoVadis 2022 ocjenu za održivost

0
Promotivni tekst
HMD Global, dom Nokia telefona, osigurao platinum EcoVadis 2022 ocjenu za održivost
Foto: HMD Global / Nokia telefoni

HMD Global, dom Nokia telefona, postigao je veoma impresivnu platinastu ocjenu održivosti EcoVadis 2022. HMD Global je u prvih 1% biznisa i 98 % kompanija koje su revidirane zbog njihove posvećenosti održivim praksama u proizvodnji komunikacijske opreme.

EcoVadis, najveći svjetski i najpouzdaniji dobavljač ocjena održivosti poslovanja, zasnovan je na dokazima i pokriva četiri teme održivosti. Njegov upitnik daje precizan pregled inicijativa održivosti kroz četiri kategorije: okoliš, rad i ljudska prava, etika i održiva nabava – za što je prethodno potrebno dostaviti detaljnu dokumentaciju i dokaze.

Misija HMD Globala je povezati svijet pružanjem pouzdanih i dugotrajnih proizvoda i usluga koje ne koštaju zemlju.

Početak sezone sa rekordnom posjetom: Panonska jezera puna posjetitelja

Početak sezone sa rekordnom posjetom: Panonska jezera puna posjetitelja

Platinum rejting signalizira napredni strukturirani i proaktivni pristup održivosti kompanije. Ovo uključuje angažovanje, politike i opipljive akcije po pitanju glavnih odrednica koja se tiču održivosti, a koje su dodatno podržane detaljnim informacijama o implementaciji i ciljevima.

Nokia telefoni su već decenijama poznati po dugotrajnoj izdržljivosti koja je i danas najvažnija odrednica HMD Globala. Nokia uređaji su namjenski napravljeni da traju duže sa robusnim hardverom i bezbjednim, ažurnim softverom koji smanjuje rizik i produžava životni vijek proizvoda.

Prošle godine, HMD Global je osigurao zlatnu EcoVadis ocjenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije