Google se priprema za lansiranje nove opcije

Anadolija
Google se priprema za lansiranje nove opcije

Američki tehnološki div Google će u vrlo kratkom periodu korisnicima ponuditi novu opciju automatskog brisanja podataka o historiji lokacije i aktivnostima na internetu.

Tehnološki portal The Verge objavio je kako se Google priprema za lansiranje nove opcije koja korisnicima omogućava automatsko brisanje podataka o lokaciji i aktivnostima. 

Kako je ranije navedeno iz Google-a, ova kompanija pridaje veliki značaj tome da korisnicima pruža više mogućnosti za upravljanje podacima. 

Korisnici Google-a će u bilo kojem trenutku u "postavkama" moći izbrisati svoju povijest lokacija i podatke o internet aktivnostima. Osim toga, korisnicima će biti omogućeno da traže i automatsko brisanje svojih podataka u razdoblju koje odredi sistem, a to je prema sadašnjim informacijama, period od tri do 18 mjeseci.

U slučaju da korisnici ne zahtijevaju brisanje podataka na određeni vremenski period oni će biti pohranjivani u periodu do 18 mjeseci, a svi podaci stariji od toga će automatski biti obrisani. 

Očekuje se da bi nova Google-va opcija mogla biti dostupna već narednih sedmica na Android i IOS platformama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije