Fotosinteza: Samsung objavio LED koji poboljšava rast biljaka

Radiosarajevo.ba
Fotosinteza: Samsung objavio LED koji poboljšava rast biljaka

Kompanija Samsung Electronics je objavila novi LED Red paket koji poboljšava rast biljaka. LH351B Red emitira crvene talase u 660-nanometara (nm) rasponu, koji poboljšavaju fotosintezu. Tu je i LG351B Red koji troši manje i efektivno provodi toplotu, kako bi farmama omogućio da smanje troškove, navode iz Samsunga.

Ova kompanija je, također, u svoju ponudu dodala i Photosynthetic Photo Flux (PPF) na svojim drugim LED paketima, koji konzumiraju manje od 1W energije.

"Naša LED rešenja za hortikulturu zasnivaju se na LED tehnologijama koje pružaju odlične performanse i pouzdanost u širokom spektru aplikacija za osvetljenje", rekao je Yoonjoon Choi, potpredsjednik LED poslovnog tima kompanije Samsung Electronics.

LED proizvodi će biti korisni na farmama za poboljšavanje rasta biljaka i uštede energije, a u poslovanje sa LED komercijalnim poslovima, kompanija je ušla 2015. godine, kada je kupila američku firmu Yesco.

Samsungovi poljodrivredni LED-ovi su već dostupni na Sajmu Lightfair International u Chicagu, USA, koji traje do 10. maja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije