Luksuz za predsjednika: Rusi napravili mobitele u čast Putinu

Radiosarajevo.ba
Luksuz za predsjednika: Rusi napravili mobitele u čast Putinu
Foto: Caviar / Vladimir Putin telefoni iz Rusije
Ruski brend luksuznih pametnih telefona predstavio je, povodom inauguracije ruskog predsjednika Vladimira Putina, seriju iPhonea X i telefona s tipkovnicom nazvanu Car-telefoni.

Na izradu luksuznih telefona s likom ruskog predsjednika, naveli su iz Caviara u saopćenju za javnost, odlučili su se nakon što su dnevno primali brojne upite kojima su traženi upravo takvi uređaji. Ponudili su ih kao "uvjerljiv i nedvosmislen znak potpune i iskrene vjere Caviarovih kupaca u novoizabranog šefa države".

Povodom Putinove inauguracije, održane 7. maja, Caviar je tako ponudio ukupno četiri nova dizajna: dva su telefoni s tipkovnicama, a dva se temelje na Appleovu iPhoneu X.

Model Inauguration Diamond proizveden je u iznimno ograničenoj seriji od samo sedam primjeraka, od kojih svaki košta nešto više od 25,2 hiljada eura. Na njemu su ključni simboli moći Ruske Federacije, poput kopije Ustava koju se koristi prilikom predsjedničke prisege i predsjedničkog grba. Ukrašen je crvenom kožom, 18-karatnim zlatom i 95 dijamanata.

Putinov portret moguće je naći samo na manje luksuznom izdanju temeljenom na iPhoneu X, čija je početna cijena nešto niža od 3,5 hiljada eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije