Facebook uvodi promjenu: Pozdravite se s posebnim opcijama za reakcije

Radiosarajevo.ba
Facebook uvodi promjenu: Pozdravite se s posebnim opcijama za reakcije
FOTO: Facebook / Ilustracija
Ove godine nije bilo cvijeta za Majčin dan, a neće biti niti zastave duginih boja. Glasnogovornica Lisa Stratton saopćila je kako Facebook više neće obilježavati veće praznike, blagdane i kulturne događaje.

S prvim danom juna počeo je i Mjesec ponosa. Prošle godine ste, ako ste lajkali stranicu na Facebooku LGBTQ@Facebook, na ograničeno vrijeme mogli dobiti prilagođeno dugme za reakciju u obliku zastave s duginim bojama.

Ove godine to neće biti dostupno, piše Verge.

Najveća društvena reža svijeta uvela je - uz već dobro poznati Like - dodatne emotikone za reakcije još 2016. godine.

Od tad su u nekoliko navrata eksperimentirali s novima. Za Majčin dan tako su 2016. i 2017. izbacili ljubičasti cvijet, kao i posebno obilježili 50. godišnjicu serijala Zvjezdane staze (Star Trek).

No ove godine nije bilo cvijeta za Majčin dan, a neće biti niti zastave duginih boja.

Glasnogovornica Lisa Stratton saopćila je kako Facebook više neće obilježavati veće praznike, blagdane i kulturne događaje posebnim dugmadima za reakcije.

Unatoč tome, Mjesec ponosa bit će obilježen na druge načine: posebnim okvirima za profile, objavama i pozadinama, kao i filterima proširene stvarnosti za aplikaciju Messenger.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije