Facebook predstavio novi logo koji će se koristiti za sve aplikacije

Radiosarajevo.ba
Facebook predstavio novi logo koji će se koristiti za sve aplikacije
Foto: EPA-EFE / Logo Facebooka

Facebook je danas predstavio novi logo koji predstavlja kompaniju u sklopu koje su i Facebook i Instagram i WhatsApp i ostali.

Logo je veoma jednostavan - riječ je o riječi Facebook ispisanoj velikim slovima, a predstavili su ga u obliku GIF-a tijekom kojeg se riječ pojavljuje u različitim bojama, odnosno bojama aplikacija koje kompanija Facebook obuhvaća (zeleno za WhatsApp, ružičasto za Instagram...).

"Htjeli smo napraviti razliku između aplikacije i kompanije", objasnili su iz Facebooka.

Logo bi se trebao početi koristiti sljedeći tjedan i bit će umetnut u sve proizvode i aplikacije nad kojima Facebook ima vlasništvo te u promotivne materijale.

Prije nekoliko mjeseci iz Facebooka su najavili da će u sve svoje aplikacije umetnuti "by Facebook", no tek sada je otkriveno da će umjesto prepoznatljive plave ikone Facebooka stajati ovaj novi logo.

Dosad su iz Facebooka za sve koristili prepoznatljivi logo društvene mreže Facebook, no u 15 godina postojanja Facebook je postao mnogo više od samo društvene mreže pa su u skladu s tim zatražili i novi način predstavljanja.

"Ljudi moraju znati koja kompanija stoji iza proizvoda koji koriste", objasnio je ovaj potez Antonio Lucio iz Facebooka na Newsroomu kompanije.

Na društvenoj mreži Facebook će ostati isti logo kakav je bio i dosad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije