Openload i Streamango više ne postoje: Stranice "srušene" u velikoj akciji

Radiosarajevo.ba
Openload i Streamango više ne postoje: Stranice "srušene" u velikoj akciji
PrtScr / Openload ugašen

Openload i Streamango, dvije najpoznatije internet stranice za tzv. streaming videa, izuzetno popularne među piratima na internetu, više ne postoje.

Srušene su u sklopu velike akcije u brobi protiv ilegalne distribucije filmova i TV serija na internetu. 

Na ovim stranicama mogle su se gledati brojne TV serije, filmovi (koji su tek izašli u kinima), ali i sportski programi, kao utakmice i UFC događaji. 

Vlasnici stranica Openload i Streamango postigli su sporazum sa Alijansom za kreativnost i zabavu (Alliance for Creativity and Entertainment - ACE), koalicijom koja je ujedinila multimedijalne korporacije iz cijelog svijeta (Disney, Warner Bros., Paramount, Sony, Universal, Netflix, Amazon, CBS, Fox, BBC, HBO, Sky i Hulu) u borbi protiv piratstva. Također je dogovoreno da će platiti "značajnu kaznu", saopćio je ACE.

Navodno je sve dogovoreno vansudskom nagodbom u Njemačkoj. 

"Godinama su odbijali da poduzmu nešto u borbi protiv piratstva, nisu prestali dijeliti ilegalni sadržaj", saopćio je Charles Rivkin, čelnik ACE-a. 

Openload je prošle godine bio popularniji od Hulua, HBO Goa i BBC-evog iPlayera. Zapravo, na njihovoj se stranici odvijalo 0.80 posto od ukupnog video prometa globalno.  Openload je imao više od hiljadu severa u Francuskoj, Njemačkoj i Rumuniji - na većini ilegalnih streaming siteova nalazili su se Openloadovi linkovi...

Ukoliko odete sad na njihove siteove bit ćete preusmjereni na ACE stranicu. 

Udar na ilegalne streaming stranice dešava se u trenutku kada sve više multimedijalnih igrača otvara svoje plaćene servise. Već imamo Netflix, Amazon i Hulu, upravo je stigao Apple TV+, 12. novembra s radom počinje Disney+, a sljedeće godine dolazi HBO Max. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije