Facebook Messenger uvodi dvije nove opcije

0
Radiosarajevo.ba
Facebook Messenger uvodi dvije nove opcije
Arhiv / Ilustracija

Aplikacije za dopisivanje u posljednje vrijeme se utrkavaju u tome koja će prije i više noviteta da ponudi korisnicima.

Na to je dosta uticala situacija sa novim pravilima privatnosti WhatsAppa, koja je podstakla ostale da u što većoj mjeri pokušaju da privuku što više korisnika koji su od te Facebookove aplikacije odustali.

Time su Viber, Signal i Telegram dosta dobili, a dio izgubljenog povjerenja, Facebook se trudi da povrati i kroz svoju drugu chat aplikaciju Messenger, koja će uskoro dobiti nekoliko novih opcija.

Ilustracija - undefined

Arhiv: Ilustracija

Quick reply će korisnicima olakšati brzi odgovor na multimedijalni sadržaj koji dobiju od drugog korisnika Messengera.

Kada dobijete fotografiju ili video, na dnu će se pojaviti Quick reply, putem koga ćete moći da odmah da odgovorite, bez izlaska iz fotografije ili videa i povratka u chat.

QR kodovi i linkovi za plaćanje su nova mogućnost plaćanja iz FB Messengera će u početku biti dostupna samo korisnicima u SAD.

I na kraju, korisnici će dobiti tri nove teme za Messenger: "Sour" po novom albumu Olivije Rodrigo, zatim "Fast and Furios" temu i temu posvećenu Svjetskom danu okeana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije