Evo kako bi trebao izgledati novi Tomb Raider: Ovo su promjene

0
Radiosarajevo.ba
Evo kako bi trebao izgledati novi Tomb Raider: Ovo su promjene
Foto: Printscreen / Tom Raider

Crystal Dynamics je još 2022. najavio početak rada na novom Tomb Raider projektu. Tada je procurio i dio radnje, koju je tada Square Enix potvrdio, ali dvije godine kasnije studio i izdavač više nisu zajedno.

Sada inače korektan filmski i TV insajder V Scooper na X-u poručuje kako zna detalje o videoigri. Kaže da se nova Larina avantura razvija u open world okruženju. Na velikoj mapi Lara će se od izazova do izazova kretati motociklom, skakat će s padobranom…

Priča kreće sa svojevrsnom prirodnom katastrofom na sjeveru Indije. Ona ogoli dosad nepoznate ruševine iz vremena Ašoke Velikog koji je u trećem stoljeću vladao tadašnjim Maurijskim Carstvom. Potom kreće utrka s drugim plaćenicima koji se namjeravaju prvi dočepati blaga, a među njima su i neka nova lica na sceni koja uzor vide upravo u Lari.

Garo spasio život mladiću Dariju: Priča iz BiH pokazuje da je pas čovjeku najbolji prijatelj

Garo spasio život mladiću Dariju: Priča iz BiH pokazuje da je pas čovjeku najbolji prijatelj

Dodaje kako će više detalja otkriti uskoro, a ko zna, možda početkom juna na nekoj od zakazanih velikih prezentacija dobijemo prvi prikaz videoigre.

Izdavač novog Tomb Raidera bit će Amazon, a igra se razvija u Unreal Engineu 5, javlja FFA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije