Epidemiolog: Antivakser si? OK, samo potpiši da se odričeš intenzivne njege

/ Komentari (15)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Sasvim...

Jasno.

?????‽?

Moje tijelo moj izbor.odma cu podpisati da nezelim vam kriminalcima u ruke,po cijenu zivota.prije ces umrijeti na fadilovom respiratoru nek na neku drugi nacin.

Epidemija

>>Moje tijelo moj izbor.odma cu podpisati da nezelim vam kriminalcima u ruke,po cijenu zivota.prije ces umrijeti na fadilovom respiratoru nek na neku drugi nacin. ka ?????‽?<Nije kod tebe problem citavo tijelo,mozak ti je jedino zakrzljao budalo.

PD

ali onda oni koji nisu vakcinisani trebaju prestati placati zdravstveno osiguranje.Necete im pomoci (ako im zatreba pomoc) pa onda ne trebaju placati zdravstveno. Jeste li vi gospodine polozili hipokritovu zakletvu???? MRSSSS

???????

Moje tijelo moj izbor.odma cu podpisati da nezelim vam kriminalcima u ruke,po cijenu zivota.prije ces umrijeti na fadilovom respiratoru nek na neku drugi nacin. ka ?????‽?Nije kod tebe problem citavo tijelo,mozak ti je jedino zakrzljao budalo. ka Epidemija budala te napravila,idiote bezobrazni.

Eki to

Jes', jes' potpišeš ali uredno nastavi da plaćaš zdravstveno. Dobar koncept, plaćaj al' nemoj slučajno šta da tražiš.

užas

I TI SE ZOVEŠ DOKTOR ??? BIJEDO OD ČOVJEKA!

OK

Da je srece pa da svi antivakseri obole!!!

Dina

Moze li definicija antivaksera??? Ako sam kao dijete i inace sve u zivotu primila a samo ovu ne zelim ja sam antivakser i treba me razapeti???

BH Fan

Mamu ti j.bem, ko ti zaradjuje placu, te pare sam ja zaradio....

Matematika, statistika, zvanicni podaci i logika

Sta kaze djubre. Ako se ne vakcinises velike sanse su da ces zavrsiti na intenzivnoj. Auff...sto lazemo. Lave moj dobri, hajmo malo o statistici. 95% stanovnistva koje se zarazi covid preboli asimptomatsko, sa blazom slikom prehlade, kao i sa malo tezom slikom tipa gripe. Samo 5% zarazenih zavrsi sa upalom pluca i tezom klinickom slikom. A od tih 5% hospitaliziranih 3.5 % zavrsi sa kiseonickom podrskom, a pola produzi na respirator, a od tih 1.7% na respiratoru smrtnost je 50% tj. 0.85% od ukupnog broja zarazenih. To su zvanicni svjetski podaci od direktne smrti od Covida, a broj raste na 2% jer podvodite pod Covid sve one koji umrli od komorbiditeta. Vakcina ne sprijecava zarazu. I vakcinisani mogu zavrsiti na hospitalizaciji. Najbolji pokazatelj je Austrija koja je vakcinisala 65% populacije ali se u taj broj populacije ubrajaju i djeca do 14god. U prevodu, Austrija je vakcinisala 85% populacije preko 14 godina. O cemu majmune pricas? Zaraznost je 4x veca u zadnja 2 mjeseca 2021 nego u istom tom periodu prosle godine kada niko nije bio vakcinisan. Hocemo li dalje? Kako to smrtnost briblizno ista za period 2020 i 2021? Prosle godine niko vakcinisan, ove godine 85% vakcinisanih preko 14 godina. Pojasni doktore ove podatke? Gdje je nestao imunitet krda cilj vakcinacije preko 60-70% punoljetnih? Sada treba 100% jel? To neka nova medicina? Nadalje, pojasni taj 3G. Evo ti matematski zadatak strucnjace. Prostorija od 100 ljudi, 60 vakcinisanih, 20 preboljelih i 20 sa negativnim testom. Koliko jedan vakcinisan moze zaraziti u prostorijo osoba, teoretski naravno! I vakcinisan se moze zaraziti i siriti zarazu je li tako? Nemoj mi price tipa, moze ali u manjoj mjeri. Nismo u Nadrealistima da pricamo nije radioaktivno vece je malo radioaktivno, ugasi to Meho. I da se vratimo! Jedan vakcinisan moze zaraziti 59 vakcinisanih i 20 zdravih u prostoriji od 100 osoba koje su usle na 3G pravilo. Vakcinisan bez ikakve kontrole u povlastenom statusu u odnosu nevakcinisanog i zdravog u diskriminirajucem statusu moze slobodno siriti zarazu. I za kraj da zakljucimo strucnjace, vakcina stiti pojedinca i mantra o tome da vakcinsanjem stitimo druge je najveca laz i obmana!!! Kad smo i kod toga, koji je garant da vakcina stiti od teze klinicke slike, kada je dokazano da je 95% zarazenih prosle godine kada nisu bili vakcinisani prolazili sa blazom klinickom slikom. A zaraznost u ovoj godini 3x do 5x veca u zemljama sampionima vakcinacije???? Ovo su strucnjace moj zvanicni podaci javno dostupni na internetu, ovo je statistika. Ah da, vi doktori nemate matematike na Medicinskom fakultetu. Bolje je da se ne mijesate u tu oblast, jer vam ne ide, sto i potvrdjujete. Ali je bitno laprdati, mjesati se u brojke, mjesati se u ljudska prava i siriti paniku i strah, biflati narucene tekstove i preporuke korumpiranih organizacija i neimenovanih strucnjaka. Zar stvarno mislite da je ovaj svijer satkan od samih idiota i vas pametnih?

Doktor

<<Naučne studije pokazuju – cijepljene osobe manje su podložne zarazi od necijepljenih. Ako se i zaraze, rjeđe imaju teški oblik bolesti, a količina virusa na sluznici kod cijepljenih brže opada te su manje u mogućnosti prenijeti zarazu osobama u njihovu okruženju.>> OVO JE LAZ. NAJVECA ZARAZNOST U EU JE U OVOM PERIODU. DO 5X JE VECA NEGO PROSLE GODINE U ZA ISTI PERIOD KADA NIJE BILO VAKCINE, A VAKCINISANOST PUNOLJETNOG STANOVNISTA U EU IZNOSI OD 75 DO 95% ZA NAJZESCI VAL U EU. TEZA JE APOSLUTNO NEODRZIVA I NOTORANA JE LAZ!!! Malo je reci da je ova osoba bezobrazna!

Pike

Uplaćujem u zdravstveno 20 godina. Vakcinisan uspešno i imunizovan protiv svih poznatih oboljenja. Ne želim biti dio eksperimenta i primati svakih 6 mjeseci nešto što nema nikakvog efekta - nema trajne zaštite, virus se može prenositi i može se oboliti. Ko je ovdje lud?!

SLUSAJ TI PRCILO

Ako si vakser, ti potpisi da te niko ne spasava kad odes u teretanu i rokne te mozdani. Zar ne vidis da bar 2 puta sedmicno novine javljaju o 'iznenadnoj' smrti mladih sportista. Jel u djevojcice iz Djenove mozak bio kao kasa kazu patolozi. A bilo joj 18. Odjebaus

Guest

Matematičaru Statističaru. Itd..... SVAKA TI ČAST BRATE NA SVAKOJ NAPISANOJ.

/ Najnovije