Da li je ovo mobitel koji nudi najbolji odnos uloženog i dobivenog

Radiosarajevo.ba
Da li je ovo mobitel koji nudi najbolji odnos uloženog i dobivenog
/ Foto: Honor
Predstavljen je prošle sedmice i odmah izazvao veliku pažnju. Honor 8 Pro će u zapadnoj Europi koštati nešto više od 500 eura, dakle ne spade u jeftine uređaje.

Ali, Honor 8 Pro mnogi eksperti smatraju mobitelom koji, u jakoj konkurenciji, nudi najbolji odnos uloženog i dobivenog. Najprije treba objasniti da je Honor firma-kćerka kineskog Huaweija, te da se fokusira na mlađe mušterije i online prodaju.

Na testu specijaliziranih zapadnoeuropskih medija koji su dobili ovaj smartphone na test pokazalo se da Honor 8 Pro optički ne skriva bliskost s Huaweijem što je vidljivo po elegantnom metalnom kućištu. 

Jedina dizajnerska zamjerka: Ekran je prilično konvencionalan, nije dopadljiv kao na modelima LG G6 ili Samsung Galaxy S8. Ipak, 5,7-inčni ekran s rezolucijom 2560 x 1140 piksela je oštar, ima živopisne boje.

Debljinom od skoro sedam milimetara, Honor 8 Pro je prilično tanak. Posjeduje dvije 12-megapikselne kamere, uz podržavanje snimanja 4K videa.

Srce mobitela je 8-jezgreni kineski procesor Kirin 960, raspolaže s 6 GB radne, odnosno 64 GB interne memorije.

Veliki plus je jaka baterija, čak 4000 mAh, ima dva utora za SIM kartice, odnosno mogućnost proširenje memorije za 64 GB. Operativni sistem: Android 7.0 Nougat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije