Brzi vozovi u Japanu imat će i posebne kabine za rad na daljinu

1
Radiosarajevo.ba
Brzi vozovi u Japanu imat će i posebne kabine za rad na daljinu
Foto: Pixabay.com / Japanske željeznice uvode novosti za putnike

Marljivi i predani Japanci uskoro će moći raditi i dok – putuju na posao ili s njega, ili se vozom voze u drugi grad. Japanske željeznice su najavile da će svoje poznate brze vozove Shinkansen opremiti dodatnim sadržajima namijenjenim za rad na daljinu, piše Bug.

Linija vozova S Work bit će prilagođena upravo poslovnim ljudima, pa će, uz već postojeće Wi-Fi veze i priključke za struju ponuditi posebne prostorije za rad.

Tako će putnici na odabranim linijama imati mogućnost povući se u tišinu malenog uredskog prostora, u kojem će imati stolicu, sto za laptop, čak i miša po potrebi, a od ostalih putnika moći će se odvojiti paravanom odnosno zastorom.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

U nekim vozovima će biti postavljene i "Zoom kabine", malene stojeće kapsule izgledom nalik na telefonske govornice, u kojima će putnici moći biti i zvučno izolirani od ostatka voza, kako bi u miru mogli obavljati svoje videokonferencije ili pozive.

Ove govornice će biti postavljene na mjesta na kojima su se do prošle godine nalazile kabine za pušače. Pušenje je lani u svim japanskim vozovima zabranjeno, kabine su izbačene, pa će sada rukovodstvo željeznica taj prostor prilagoditi poslovnim ljudima.

Ovi dodaci za rad na daljinu će za sada biti dostupni samo u modernim nagibnim Shinkansen vozovima tipa N700S koji putuju na relaciji između Tokija i Osake.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije