Bivši pilot o neobičnim objektima na nebu iznad SAD: 'Ne, to nisu baloni...'

2
Radiosarajevo.ba
Bivši pilot o neobičnim objektima na nebu iznad SAD: 'Ne, to nisu baloni...'
Foto: You Tube/Screenshot / Ryan Graves

Bivši pilot Ryan Graves rekao je kako Sjedinjene Američke države već neko vrijeme imaju problem s neidentificiranim letećim objektima, ali da se ne radi o kineskim balonima.

Naime, o balonima koji su nedavno uočeni i oboreni iznad teritorija Sjedinjenih Država mnogo se pisalo i govorilo, a ostala viđenja NLO-a pala su u sjenu, iako bi, kaže Graves, ‘trebali znati šta se događa iznad naših glava‘.

Svoja je iskustva opširno opisao u članku u Politicu, a u razgovoru za CNN dodao je kako bi takvi objekti mogli predstavljati opasnost za vojne i civilne avione.

RK Bosna ostvarila veoma važnu pobjedu i napravila korak ka ulasku u Premijer ligu BiH

RK Bosna ostvarila veoma važnu pobjedu i napravila korak ka ulasku u Premijer ligu BiH

Kaže kako je u svojoj karijeri vidio mnoge čudnije stvari od kineskih balona, piše Jutarnji.hr.

"Vidjeli smo stvari koje nismo mogli objasniti. To nisu bili baloni. Puno se govorilo o balonima, ali te tri stvari koje smo vidjeli nisu bili baloni. Bile su to tamne, sive kocke. Mi ne znamo šta je to, ali stvar je u tome da bismo u svakom trenutku trebali znati šta se događa iznad naših glava",  bez obzira radi li se o nacionalnoj sigurnosti ili nekon znanstvenom pitanju‘, kazao je Graves.

Tokom letenja, mnogo se puta susreo s NLO-ima koji su u zraku izvodili stvari koje obični avioni ne mogu i koji su, očito, imali tehnologiju koju američki piloti nisu mogli identificirati.

Nepoznati objekt na nebu iznad Rusije, obustavljeni svi letovi iznad St. Peterburga?

Nepoznati objekt na nebu iznad Rusije, obustavljeni svi letovi iznad St. Peterburga?

"Ne radi se samo o tome da smo ih uočili ili da smo u daljini vidjeli nešto što nismo mogli identificirati. Tokom leta koristimo mnogo različitih senzora, a prikupljene podatke dijelimo s ostalim avionima i raznim platformama. Kad podatke s radara usporedimo s podacima infra-crvenih kamera, ali i kad se približimo objektima dovoljno da ih možemo vidjeti golim okom, mi zapravo nismo sigurni o čemu se uopće radi", kaže Graves.

Dodao je kako se ovi objekti ponašaju vrlo čudno i mogu ostati skroz mirni u uslovima jakog vjetra.

"Nismo uočili nikakve platforme ili površine s kojih su ti objekti mogli uzletjeti. Također, objekti su se kretali brzinom od 0,6 ili 0,8 maha, što je malo manje od brzine zvuka, a tu brzinu mogu zadržati satima. Naši avioni to ne mogu", kaže Graves i dodaje da nije poznato ko upravlja ovim objektima, niti koje su im namjere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije