Bitcoin u oštrom minusu: Zemljotres trese cijelo tržište

0
Radiosarajevo.ba
Bitcoin u oštrom minusu: Zemljotres trese cijelo tržište
Foto: bitsonline / Ilustracija

Tržište kriptovaluta i jutros je u opasno crvenom.

Vrijednost bitcoina danas iznosi 21.001 dolara, što je pad za skoro osam posto u odnosu na jučer. Ostale kriptovalute također su u minusu.

Posljednjih dana sa tržišta je zbrisano oko 300 milijardi dolara. Bitcoin je danas ponovo zaronio na nivo od 21.000 dolara što je pad od čak 70 posto za posljednjih osam meseci.

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Panična rasprodaja na kripto tržištu bacila je jučer bitcoin u minus od čak 14 posto, a danas za dodatnih osam procenata.

Osam posto vrijednosti izgubila je i druga najpopularnija kriptovaluta Etereum, a dobra vijest je da su se akcije tehnoloških kompanija počele oporavljati. Jutros su dionice Microsofta, Apple i Tesle u plusu.

Cijena nafte na londonskom tržištu jutros je 121 dolara, jučer je išla i do 124. Prije skoro mjesec barel je bio na nivou od oko 110 dolara i manje. Cijene nafte su ubrzale rast tokom prošle sedmice pošto investitori procijenjuju izglede ponude i potražnje usljed zahuktavanja američke ljetnje sezone vožnji i izlaska Kine iz COVID lockdowna.

Cijena pšenice od jutros je u minusu. Cijena pšenice iznosi 1.050 dolara po toni, što je pad za skoro 2 posto u odnosu na jučer. Cijena kukuruza iznosi 768 dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije