Bill Gates o bitcoinu: Ako imate manje novca od Elona, ​​trebali biste se pripaziti

0
Radiosarajevo.ba
Bill Gates o bitcoinu: Ako imate manje novca od Elona, ​​trebali biste se pripaziti
Foto: EPA-EFE / Bill Gates

Bill Gates iznio svoje mišljenje o bitcoinu, sugerirajući da bi svako ko nije bogat čovjek trebao biti oprezan pri kupnji kriptovalute.

Osnivač Microsofta Bill Gates nije investirao u Bitcoin, rekao je u chatu uživo na društvenoj mreži Clubhouse, piše BBC.

Istakao je domaćinu Andrewu Sorkinu da više voli investirati u kompanije "koje proizvode konkretan proizvod", navodeći kao primjer vakcine protiv malarije i morbila.

Milijarder je rekao da svoje investicije nije birao na osnovu toga da li bi drugima vrijedile više.

U ranijem intervjuu razgovarao je o entuzijazmu osnivača Tesle Elonu Musku prema virtualnoj valuti.

"Moja općenita misao bila bi da, ako imate manje novca od Elona, trebali biste se pripaziti", rekao je Bloombergu.

"Elon ima tone novca i vrlo je sofisticiran, pa se ne brinem da će njegov bitcoin nekako slučajno ići gore ili dolje",  rekao je Gates za Bloomberg i tvrdi da kriptovalutu smatra i energetski problematičnom.

U toku ove sedmice Elona Muska s prvog mjesta liste najbogatijih ljudi na svijetu, smijenio je Jeff Bezos čije se bogatstvo procjenjuje na 179.9 milijardi dolara. Musk je drugi sa 160 milijardi, a slijedi Gates s 123.3 milijarde dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije