Biden za zabranu TikToka, ali neće prestati da ga koristi  

1
Radiosarajevo.ba
Biden za zabranu TikToka, ali neće prestati da ga koristi   
Foto: EPA - EFE / Joe Biden

Iz štaba predizborne kampanje Joea Bidena u srijedu je saopćeno da će aplikacija TikTok i dalje biti korištena, iako je američki predsjednik potpisao zakon kojim TikToku prijeti zabrana ako je kineski vlasnici ne prodaju.

"Fragmentirano medijsko okruženje zahtijeva od nas da budemo prisutni i komuniciramo s biračima tamo gdje se oni nalaze, a to uključuje i online komuniciranje", izjavio je neimenovani zvaničnik Bidenove kampanje, prenosi Reuters.

Istakao je se da je TikTok jedna od brojnih aplikacija preko koje se Bidenova kampanja trudi da njihove poruke "budu vidljive što većem broju birača".

Ovo je lista zemalja koje će biti kosponzori rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a

Ovo je lista zemalja koje će biti kosponzori rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a

Dodao je da će se primijenjivati "poboljšane mjere bezbjednosti" prilikom korištenja ove aplikacije.

Odluka Bidenove kampanje je donijeta u trenutku kada je sve veći broj mladih, lijevo orijentisanih glasača, korisnika ove aplikacije, uznemiren zbog Bidenove politike prema ratu u Gazi i masovno protestuje na univerzitetima širom zemlje.

Profil Bidenove kampanje na TikToku, @bidenhq, objavio je gotovo 120 postova i ima više od 306.000 pratitelja.

Bidenov tim tu redovno objavljuje video snimke, iako Bijela kuća kaže da TikTok izaziva "opravdanu zabrinutost za nacionalnu sigurnost".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije