Battery Life: Aplikacija uz koju će vam telefon raditi puno duže

Radiosarajevo.ba
Battery Life: Aplikacija uz koju će vam telefon raditi puno duže
Kompanija Kaspersky Lab predstavila je novo rješenje za korisnike Android uređaja – aplikaciju Battery Life.

Besplatna aplikacija dizajnirana je tako da zaštiti korisnike pametnih telefona od neugodne situacije – prazne baterije u trenutku kada im je telefon neophodan.

Prema rezultatima istraživanja koje je provela kompanija, devet od deset osoba paničari kada im se isprazni baterija, što nije nimalo iznenađujuće jer su korisnici pod znatno većim stresom kada su bez telefona.

U većini slučajeva prazna baterija nije samo neugodno već može biti i nesigurno iskustvo. Primjerice, rizično je ostati bez telefona u hitnim slučajevima ili ako se korisnik nalazi u nepoznatoj sredini.

Aplikacija Battery Life dizajnirana je tako da taj problem riješi jednom zauvijek.

Rješenje kompanije Kaspersky Lab analizira sve aplikacije na uređaju korisnika i identificira one koje troše najviše energije. To je posebno važno ako se uzme u obzir da je 96 posto aplikacija na Android uređajima aktivno čak i ako ih korisnik nije pokrenuo.

Battery Life aplikacija može zaustaviti sve "potrošače" baterije samo jednim klikom, pri čemu produžuje trajanje baterije uređaja, a korisniku šalje obavijest ako bilo koja aplikacija počne koristiti više energije nego što je uobičajeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije