Najbolje alternative Facebooku: Aplikacije koje ne zauzimaju mnogo prostora

Radiosarajevo.ba
Najbolje alternative Facebooku: Aplikacije koje ne zauzimaju mnogo prostora
Facebook je najpopularnija društvena mreža na planeti sa više od milijardu dnevno aktivnih korisnika.

Nažalost, zvanična Facebook aplikacija troši mnogo resursa, zauzima mnogo prostora i ispija bateriju. Srećom, postoji mnogo alternativa za istu, a tu je  devet najboljih alternativa Facebook aplikaciji za Android.

Buffer

Buffer je jedna od nekoliko Facebook aplikacija koja također podržava ostale društvene mreže poput Twittera, Pinteresta, Google+ i slično. No, aplikacija je uglavnom za objavljivanje, i ne sadrži mnogo funkcija za interakciju s drugim ljudima, piše Balkan Android.

Fast

Fast je jedna od najstarijih alternativa Facebook aplikaciji. Sadrži većinu funkcija i mogućnosti zvanične Facebook aplikacije, ali i opciju koju je Facebook izbacio iz svoje aplikacije – razmjenu poruka. Također, postoji i Lite verzija ove aplikacije.

Friendly for Facebook

Ova aplikacija je nešto mlađa, no svejedno ima poprilično lijep set funkcija koji uključuje teme, podršku za Facebook Messenger i slično. Tu su i neke dodatne opcije poput mogućnosti preuzimanja videozapisa sa Facebook-a.

Metal for Facebook

Ova aplikacija zapravo prikazuje browser verziju Facebook-a, no sadrži nekoliko funkcija koje unapređuju korisničko iskustvo. Naprimjer, tu su opcije tema, naprednih notifikacija, unapređenja korisničkog interfejsa i slično. Programer se trudi da često ažurira aplikaciju sa novim funkcijama, kako bi opcije iz zvanične Facebook aplikacije što prije bile dostupne i korisnicima Metal aplikacije.

Puffin for Facebook

Puffin for Facebook fdolazi od programera koji su napravili Puffin Browser. Ova aplikacija je ustvari web preglednik napravljen striktno za Facebook, a sadrži opcije poput kompresije podataka kako bi surfali trošeći što manje interneta i resursa, ali i unaprijeđen korisnički interfejs.

SlimSocial

SlimSocial je aplikacija posebna po tome što zauzima jako malo prostora na uređaju, oko 100 KB, te ne prikazuje nikakve reklame. Osim toga, otvorenog je koda, tako da možete zaviriti u kod i doprinijeti razvoju aplikacije ukoliko želite.

Swift for Facebook Lite

Ovo je još jedna aplikacija posebna po tome što zauzima jako malo prostora (30 MB) i troši jako malo radne memorije (20 MB). Osim toga, tu je i opcija razmjene poruka, ali i sve druge opcije koje bi inače našli na standardnoj Facebook verziji u pregledniku.

Tinfoil for Facebook

Tinfoil je starija aplikacija, no svejedno poprilično dobro obavlja svoj posao. Jedna od posebnosti ove aplikacije jeste to što ne traži nikakve dozvole od korisnika, što je zapravo i razumljivo s obzirom da aplikacija vizuelno i funkcionalno sliči web verziji Facebook-a. Također, ne dolazi sa reklamama.

Simple for Facebook

Simple for Facebook je upravo ono što joj ime govori – pojednostavljena web verzija Facebook-a koja sadrži sve osnovne opcije. Jedina zamjerka je mali izbor tema i reklame unutar aplikacije, koje se naravno mogu ukloniti kupovinom unutar aplikacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije