Apple uskoro predstavlja novu aplikaciju koja će oduševiti korisnike širom svijeta

0
Radiosarajevo.ba
Apple uskoro predstavlja novu aplikaciju koja će oduševiti korisnike širom svijeta
Foto: Unsplash / Ilustracija

Apple će za samo tri dana održati svoj WWDC 2024 na kojem će nam predstaviti mnogo novina.

Svakako da će zvijezda predstavljanja biti nova verzija operativnog sistema za iPhone uređaje, iOS 18, ali pored njega, stići će još novina. Mark Gurman iz Bloomberga prenosi da bi američka kompanija na ovom događaju mogla predstaviti i novu aplikaciju. O čemu je riječ?

Gore pomenuti leaker prenosi informaciju da bi kompanija iz Cupertina na WWDC 2024 mogla predstaviti novu aplikaciju nazvanu "Passwords".

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Ona će u stvari na jednom mjestu korisnicima dati mogućnost upravljanja lozinkama na iOS, iPadOS, macOS, visionOS i Windows uređajima.

Ovo će biti posebna aplikacija, odnosno platforma, koja će biti drugačija od trenutnog iCloud Keychaina koji se koristi na Apple uređajima. Appleova nova aplikacija Passwords bit će direktan konkurent uslugama za upravljanje lozinkama kao što su LastPass i 1Password.

U izvještaju Gurmana navodi se da će Apple Passwords ponuditi različite kategorije za račune, pristupne ključeve i Wi-Fi mreže. Pored toga, postojat će mogućnost sinhronizacije na svim uređajima, kao i mogućnost automatskog popunjavanja i generisanja novih lozinki prilikom prijave na različite platforme.

iPhone 16 Pro model će imati nešto što do sada nijedan Appleov mobitel nije

iPhone 16 Pro model će imati nešto što do sada nijedan Appleov mobitel nije

Također, aplikacija Apple Passwords mogla bi ponuditi i kodove za autentifikaciju kao što je Google Authenticator, kao i mogućnost uvoza lozinki s drugih platformi za upravljanje lozinkama.

Podsjećamo da će Appleova godišnja konferencija za programere (WWDC) ove godine biti održana 10. jauna 2024. godine u Apple Parku u 10 sati ujutro po lokalnom vremenu. Fokus će biti na iOS-u 18, a pored njega, američka kompanija predstavit će i nove verzije MacOS-a, iPadOS-a, watchOS-a i Vision OS-a, javlja Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije