Apple uputio izvinjenje zbog usporavanja starijih iPhone modela

Radiosarajevo.ba
Apple uputio izvinjenje zbog usporavanja starijih iPhone modela
Apple mora da se suoči sa osam tužbi, od kako je kompanija objavila da planski usporava starije iPhone modele, kako bi im održao dugovječnost.

Mnogi su već počeli da postavljaju pitanje na koji način Apple planira da se izvuče iz ovog problema. Prema svemu sudeći, kompanija je rješenje našla u upućivanju zvaničnog izvinjenja, a ponudila je i zamjenu baterija na iPhone-ima, uz veliki popust.

Zamjena baterija, za iPhone modele koji više nemaju garanciju, uobičajeno košta 79 dolara, ali kao izvinjenje Apple je objavio da će cijenu zamjene baterije smanjiti na 29 dolara. Popust će moći da iskoriste svi korisnici koji imaju iPhone 6 ili stariji model, a opcija važi od kraja januara do decembra 2018. godine.

Kompanija je također objavila da planira objavu ažuriranja za iOS, koje će korisnicima dati jasniji uvid u stanje baterije na iPhone-u, kako bi stekli bolju ideju o tome da li postoje promjene u performansama njihovih uređaja.

Apple, za sada, i dalje uglavnom stoji iza svojih ranijih izjava da je sve ovo učinjeno kako bi se korisnicima pružilo bolje korisničko iskustvo i spriječila neočekivana gašenja uređaja, a da je izvinjenje upućeno zbog načina na koji se pristupilo rješavanju ovih problema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije