Apple izdao ozbiljno upozorenje: 'Ako imate iPhone, odmah uradite ovo'

0
Radiosarajevo.ba
Apple izdao ozbiljno upozorenje: 'Ako imate iPhone, odmah uradite ovo'
Foto: Pixabay / Iphone / Ilustracija

Zadržavanje vaših informacija i detalja sigurnim i zaštićenim je od suštinske važnosti, što Apple ističe u novoj ažuriranju za sve korisnike iPhonea.

Ovaj tehnološki proizvođač, koji također proizvodi iPad i Apple Watch, redovno obavještava korisnike svojih uređaja kako da ostanu sigurni usred briga o hakiranju.

Oni koji koriste iPhone moraju biti svjesni prijetnji kao što je skrivena sposobnost pravljenja dubinskih lažnjaka (deep fake) od vas, problem koji je prvi put otkrio cyber security kompanija Group-IB.

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

Korisnici Apple-ove iOS konkurencije, Androida, također nisu izuzeti od prijetnji, s hitnim upozorenjem izdatim svima koji koriste WhatsApp na telefonima s Android OS-om.

Sada je Apple rekao korisnicima iPhonea koliko je 'važno' ažurirati svoj iOS na najnoviji patch.

Bivši zaposlenik Applea otkriva nevjerovatne trikove za iPhone koje do sada niste čuli

Bivši zaposlenik Applea otkriva nevjerovatne trikove za iPhone koje do sada niste čuli

To slijedi nakon niza briga o greškama i sigurnosnim problemima.

Ažuriranje je postalo dostupno tokom vikenda i dolazi samo nekoliko sedmica nakon što je iOS 17.4 objavljen u Europskoj uniji.

U svojim bilješkama o izdanju, Apple je rekao: "Ovo ažuriranje pruža važne ispravke grešaka i sigurnosna ažuriranja i preporučuje se svim korisnicima."

Uređaji koji mogu instalirati iOS 17.4.1 su iPhone XS i noviji; iPad Pro 12.9-inch 2. generacije i noviji; iPad Pro 10.5-inch; iPad Pro 11-inch 1. generacije i noviji; iPad Air 3. generacije i noviji; iPad 6. generacije i noviji; i iPad mini 5. generacije i noviji.

Trenutno, Apple još nije objavio detalje o tome što zapravo predstavlja 17.4.1. Jednostavno piše na svojoj web stranici da 'detalji dolaze uskoro'.

Apple kaže: "Zbog zaštite naših korisnika, Apple ne otkriva, ne raspravlja i ne potvrđuje sigurnosne probleme dok se ne obavi istraga i zakrpe ili ažuriranja ne budu općenito dostupna."

S obzirom na to, moglo bi se dogoditi da Apple trenutno popravlja iste sigurnosne probleme na svojim drugim proizvodima i kao takav, ne želi javno govoriti o ranjivostima prije nego što budu zakrpane s Appleove strane.

Ali ono što znamo je da su ljudi prijavili greške s ažuriranjem 17.4, poput bržeg pražnjenja baterije nego prije. Drugi su prijavili probleme s Apple Musicom i AirPodsima koji se ne sinkroniziraju s telefonima, piše Lad Bible

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije