Apple briše neke od vaših omiljenih igara i aplikacija

Radiosarajevo.ba
Apple briše neke od vaših omiljenih igara i aplikacija
Pixabay / Ilustracija
Poruka pronađena u najnovijoj beta nadogradnji njihovog iOS-a 10 ukazuje na to da će Apple u skorije vrijeme iz App Storea izbrisati na hiljade igara i aplikacija koji nisu nadograđeni podrškom za 64-bitne procesore.

Kako piše Gizmodo, Apple se uhvatio u koštac s developerima kako bi osigurao korisnicima 64 bitne verzije svojih igara i aplikacija te kako bi obrisao 'smeće'.

Apple je još 2015. godine zatražio da developeri osvježe svoje aplikacijeije za podršku s 32 bita na 64 bita, no to nije bilo dovoljno. Prošlu jesen je Apple navodno uklonio preko 43 hiljade aplikacija iz App Storea, a čini se kako će ista sudbina čeka i hiljade drugih aplikacija.

Ranija izdanja platforme iOS 10 su za 32-bitne aplikacije prikazivala poruku kako izvjesna aplikacija može usporiti uređaj, no nova poruka koju su developeri našli sugerira da te aplikacije u budućnosti više neće uopće raditi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije