Amazon otvara revolucionarnu trgovinu koja će promijeniti način kupovine

Fena
Amazon otvara revolucionarnu trgovinu koja će promijeniti način kupovine
Amazon u ponedjeljak otvara svoj prvi supermaket bez blagajni, a radi se o potezu koji bi mogao revolucionarizirati način na koji kupujemo namirnice.

Amazon Go u Seattleu je testiran tokom protekle godine, a Gianna Puerini, voditeljica kompanije izjavila je kako je trgovina dobro funkcionirala tokom ispitne faze.

Prije ulaska u trgovinu kupci moraju imati skinutu aplikaciju Amazon Go. Senzori na policama dodaju stavke na račun kako ih kupci stavljaju u košaru i brišu sve ono što su vratili,  a kupnja se naplaćuje kreditnim karticama kupaca kada napuste trgovinu.

Iako tek treba vidjeti kako će izgledati ovakav način kupovine u praksi – novinari koji su isprobali Amazon Go prije službenog otvaranja zadovoljni su te su im naplaćeni svi artikli koje su uzeli.

 Dok će većina ljudi pozdraviti ovakvu tehnologiju i ubrzanje procesa kupovine, jasno je kako će u ovakvim trgovinama ljude zamijeniti računari, što će se odraziti na otkaze i manju potražnju za radnim mjestima na blagajnama i općenito u trgovinama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije