Ako se sjećate peruanskih 'vanzemaljaca' ovo će vas zanimati: Ovo je istina o njima

1
Radiosarajevo.ba
Ako se sjećate peruanskih 'vanzemaljaca' ovo će vas zanimati: Ovo je istina o njima
Foto: Printscreen / Misterija sa tijelima konačno riješena

Dvije "izvanzemaljske mumije" koje su se misteriozno pojavile na aerodromu u peruanskom glavnom gradu Limi prošlog oktobra u potpunosti su zemaljskog porijekla, prema naučnoj analizi objavljenoj u petak, 12. januara.

Stručnjaci su na konferenciji za medije dva mala primjerka opisali kao čovjekolike lutke, vjerojatno načinjene od ljudskih i životinjskih dijelova. Analizirana je i posebna ruka s tri prsta za koju se vjeruje da potječe iz peruanske provincije Nazca, a stručnjaci su isključili bilo kakvu povezanost s izvanzemaljskim životom.

"To nisu izvanzemaljci. To su lutke načinjene od životinjskih kostiju s ovog planeta, međusobno povezanih suvremenim sintetičkim ljepilom", rekao je Flavio Estrada, arheolog peruanskog instituta za pravnu medicinu i forenziku.

Dragan Bursać: Srbija sastavlja ratni kabinet vlade?

Dragan Bursać: Srbija sastavlja ratni kabinet vlade?

"Riječ je o posve izmišljenoj priči", dodao je Estrada.

Dvije figurice su nalik na mumificirana tijela odjevena u tradicionalnu andsku odjeću.

Stručnjak: ‘Objasnit ću vam zašto su tijela izvanzemaljaca lažna! Dva detalja ne mogu prešutjeti...‘

Stručnjak: ‘Objasnit ću vam zašto su tijela izvanzemaljaca lažna! Dva detalja ne mogu prešutjeti...‘

Te dvije figurice pojavile su se na aerodromu u Limi, ni više ni manje nego u prostoru dostavne kompanije DHL u kartonskoj kutiji. Neki mediji su potom nagađali o njihovom mogućem izvanzemaljskom porijeklu. Druga dva mala mumificirana tijela izduženih glava i ruke s tri prsta bili su prošlog septembra predmet saslušanja u meksičkom kongresu.

Meksički novinar i dugogodišnji NLO entuzijast Jaime Maussan je tvrdio da je riječ od hiljadama godina starim tijelima koja su pronađena 2017. u Peruu, koja nisu povezana ni s kojom poznatom vrstom.

Većina stručnjaka ih je kasnije odbacila kao prevaru i rekla da je vjerojatno riječ o osakaćenim drevnim ljudskim mumijama. 

A ti su osakaćeni dijelovi pomiješani sa životinjskim dijelovima. Ono što je sigurno je to da su za Zemlje. Stručnjaci na konferenciji, koju je u petak organiziralo peruansko ministarstvo kulture, nisu rekli da su lutke pronađene u prostorima DHL-a povezane s tijelima u Meksiku, za koja su također naglasili da nisu izvanzemaljska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije