Zvijezda "Američkog idola" nađena mrtva u svom domu, imala je 47 godina

0
Radiosarajevo.ba
Zvijezda "Američkog idola" nađena mrtva u svom domu, imala je 47 godina
Foto: WireImage / Mandisa Lynn Hudley

Grammyjem nagrađena pjevačica te takmičara iz Američkog idola Mandisa Lynn Hudley preminula je u 48. godini života, piše BBC.

Smrt pjevačice, koja se u spomenutom showu takmičila 2006. godine, šokirala je njene kolege.

Pjevačica Paula Abdul, koja je 2006. godine bila članica žirija Američkog idola, pjevačicu gospela i savremene kršćanske muzike u izjavi za magazin People opisala je kao "svjetlost u mraku".

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Danny Gokey, također takmičar iz spomenutog pjevačkog showa na X-u je izjavio da je "shrvan".

Pjevačica, mnogima poznata jednostavno kao Mandisa, prije deset godina je odnijela nagradu Grammy u kategoriji savremene kršćanske muzike. Nagradu je primila zahvaljujući svom albumu Overcomer iz 2014. godine.

Osim s tim albumom za nagradu Grammy konkurisala je i s albumima True Beauty, Freedom te If We Were Real; s prva dva u kategoriji pop ili savremene gospel muzike, a s trećim u kategoriji savremene kršćanske muzike, kao i s albumom koji joj je naposljetku i osigurao kipić.

U Američkom idolu takmičila se 2006. godine. Učestvovala je, dakle, u petoj sezoni showa koji je iznjedrio vrlo uspješne pjevačke zvijezde poput Kelly Clarkson, Fantasije Barrino, Carrie Underwood, Jordin Sparks te Adama Lamberta.

Takmičenje je završila na devetom mjestu.

Godine 2022. otvoreno je u memoarima Out of the Dark: My Journey Through The Shadows To Find God‘s Joy progovorila o depresiji i tugovanju.

Hundley je pronađena mrtva u svom domu, a okolnosti smrti još nisu utvrđene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije