Zvijezda 90-ih: Tajna bolest i iznenadna smrt, vijest o preminuloj izašla tek 17 dana kasnije

Radiosarajevo.ba
Zvijezda 90-ih: Tajna bolest i iznenadna smrt, vijest o preminuloj izašla tek 17 dana kasnije
Foto: Printscreen / Davorka Ručević, Kasandra

Davorka Ručević, poznata kao Kasandra, bila je ikona dance scene devedesetih godina. S rasponom glasa od četiri oktave i izgledom visoke ljepotice, osvojila je publiku svojim hitovima poput Kazna i I've Got A Feeling. No, njen brz uspon kulminirao je povlačenjem sa scene početkom 2000-ih.

Iznenadna vijest o njenoj smrti 20. decembra 2021. godine, u dobi od 55 godina, ostavila je obožavatelje u tuzi.

Davorka Ručević, rođena 1967. u Zagrebu, živjela je život obavijen misterijom. Njena muzička karijera počela je devedesetima, a posebno je bila prepoznatljiva po spotu I've Got a Feeling, smatranom jednim od najskupljih u tadašnjoj domaćoj muzičkoj produkciji.

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Nakon naglog povlačenja iz javnosti početkom 2000-ih, malo je bilo informacija o njenom životu. Pojavljivala se rijetko, a javnost ju je posljednji put vidjela 2007. na proslavi rođendana svog bivšeg menadžera Vladimira Mihaljeka. Kasandra se povukla u osamu, živjela je u kući svoje bake, a mnogi su se pitali o uzrocima njenog nestanka.

Njena majka Darinka Gazibara otkrila je istinu o njenom zdravstvenom stanju. Nakon turneje u Sibiru, gdje je bila izložena ekstremnim uvjetima, Kasandra je oboljela. Preminula je zbog izvanmaternične trudnoće i borbe s endometriozom maternice koja ju je sprječavala u hodanju, piše Večernji list.

Prestala se baviti muzikom jer je smatrala dance muziku podcjenjivačkom. Kasandra je pokušavala vratiti se na scenu, razgovarala je s menadžerom Zoranom Škugorom, ali su planovi propali zbog pandemije COVID-19. Posljednjih godina razmišljala je i o povratku, što je pokazala i osnivanjem profila na Facebooku, ali je prestala odgovarati na poruke.

Njeno ime ponovno je privuklo pažnju javnosti nakon nastupa Lane Klingor Mihić koja ju je utjelovila u showu Tvoje lice zvuči poznato. Kasandra se javila i pohvalila njen nastup.

Vijest o smrti Davorka Ručević, preminule Kasandre, potvrdila je njena majka za medije. Iako je napustila scenu i živjela u tišini, ostavila je neizbrisiv trag u domaćoj muzici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije