Poznati muzičar u problemima: Morao otkazati veliki događaj

0
Radiosarajevo.ba
Poznati muzičar u problemima: Morao otkazati veliki događaj
Radiosarajevo.ba / Alen Vitasović

Muzičar Alen Vitasović (55) neočekivano je završio u bolnici i, nažalost, bio je prisiljen otkazati koncert kojim je planirao proslaviti 30 godina svoje uspješne karijere.

Alen je trebao nastupiti na koncertu u zagrebačkom klubu Boogaloo kako bi proslavio 30 godina svoje uspješne muzičke karijere, ali nažalost, zbog iznenadnih zdravstvenih problema, taj koncert je odgođen za januar.

"Zdravlje je stabilno. Dobro sam, ali opet sam imao zdravstvenih problema. Ipak, jak sam ja, nije mi prvi put. Hvala doktorima i sestrama u pulskoj bolnici", rekao je za Story ne otkrivajući konkretan problem pa optimistično dodao što sve priprema za publiku. 

Putinov novi naum: Ako mu ovo uspije, bit će to kraj Ukrajine kakvu poznajemo

Putinov novi naum: Ako mu ovo uspije, bit će to kraj Ukrajine kakvu poznajemo

Tokom razgovora, muzičar je istaknuo svoj ponos zbog uspješne 30-godišnje karijere i najavio da će na koncertu izvoditi svoje klasične hitove, ali i nove pjesme s 12. albuma koji trenutno završava. Posebno je pohvalio svoj bend, ističući da su možda najbolji u državi, i s njima uživa svirati.

Vitasović je popularizirao istarsku čakavštinu s hitovima poput Jenu noć, Ja ne moren bež nje, Ja ne gren i mnogim drugima.

Međutim, naglasio je kako su mu najdraži momenti u karijeri osvajanje nagrade Porin i pobjeda na Splitskom festivalu s hitom Bura.

Mark Zuckerberg objavio fotografiju iz bolnice i pojasnio šta mu se dogodilo

Mark Zuckerberg objavio fotografiju iz bolnice i pojasnio šta mu se dogodilo

Unatoč uspješnoj karijeri, Vitasović je izjavio da izvan pozornice ostaje samozatajan, sramežljiv i ne druži se često. Također je otvoreno priznao da nije uvijek vodio brigu o svom zdravlju, što je zabrinjavajuće za njega, njegovu djecu i porodicu.

Alen Vitasović je u braku s 23 godine mlađom suprugom Eleonorom, a prije deset godina razveo se od svoje prve supruge Sandre s kojom ima dvoje odrasle djece, 28-godišnjeg Ivana i sedam godina mlađu Miju.

Nedavno su mediji stavili Alena Vitasovića na naslovnicu zbog njegovog navodnog pojavljivanja na listi poreznih dužnika prošle sedmice. Prema informacijama s web stranice Porezne uprave, dug Alena Vitasovića iznosio je 47.562 eura (93.209 KM). 

No, muzičar se oglasio putem društvenih mreža i odlučno demantovao ove tvrdnje, ističući da nije porezni dužnik.

"Novinari, pazite što pišete. ALEN VITASOVIĆ, ORBANIĆI 2, 52206 MARČANA, rođen 1968. godine. Nije nikome porezni dužnik. To je drugi Alen Vitasović, iz Pule, ugostitelj rođen 1969. godine. Već godinama zbog vas ljudi misle da sam to ja. Ja, pjevač, muzičar", poručio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije