Zarada u najluđoj noći: Dino Merlin rekorder s 64 hiljade eura, Čoli 50 hiljada

Radiosarajevo.ba
Zarada u najluđoj noći: Dino Merlin rekorder s 64 hiljade eura, Čoli 50 hiljada
Radiosarajevo.ba / Dino Merlin
Pjevačima koji su traženi i pune najveće dvorane, angažman za doček Nove godine je posao koji s ene odbija, te većina njih za takav nastup zaradi mnogo više nego što bi to inače na "standardnim" koncertima.

Bilo da je riječ o javnom prostoru, klubu ili hotelu sve ove zvijezde dobiju zaista visoke iznose, te većinom gradovi koji organiziraju proslave plaćaju desetke hiljada eura za njihove nastupe, prenosi Večernji.ba.

Svake godine ima ih nekoliko koji pređu iznos od 50 hiljada eura, a najčešće su to Severina, Zdravko Čolić ili pak Dino Merlin, koji su među najvećim zvijezdama regije i zasigurno donose dobar provod.

Ove zvijezde nastupat će i ovog 31. decembra širom regije, pa iako mnogi ne žele u javnosti iznijeti tačne iznose dvosatnih nastupa u najluđoj noći, neki gradovi objavili su cifre koje kane potrošiti ukupno za doček Nove godine na otvorenom

Tako je Dubrovnik objavio da će ove godine potrošiti 258 hiljada KM za nastup Dine Merlina, koji bi u ovom slučaju trebao da zaradi gotovo 64 hiljade eura, što je za 14 hiljada eura više nego što je dobio prošle godine kada je Sarajlije uveo u novu, tada 2017. godinu.

Ni u budžetu glavnog grada Bosne i Hercegovine nisu štedjeli za novogodišnju proslavu, pa iako su izdvajanja niža nego u regiji, ove godine će Grad Sarajevo na raspolaganju imati oko 250.000 KM. Ipak, sigurno je da to neće podmiriti nastup jedne od najvećih zvijezda na ovim prostorima Zdravka Čolića, a spekulira se da bi i on moga zaraditi oko 50 hiljada eura.

U društvu najviše plaćenih opet su Severina i Goran Bregović, a od njih nije daleko ni Jelena Rozga koja nastupa u beogradskom hotelu Metropol Palace. Severina je, pak, u Crnoj Gori, a sa svojim svekrom Draganom Kojićem Kebom nastupit će na Silvestrovo i Novu Godinu u hotelu Splendid u Budvi. Kako je riječ o dvodnevnom nastupu, iznos će biti viši od 60 hiljada eura.

U istom gradu, ali na gradskom trgu nastupit će Goran Bregović s Bijelim dugmetom i za to inkasirati navodno 50 hiljada eura.

Toni Cetinski koji nastupa u Podgorici zaradit će 60 hiljada eura. Iako je do najluđe noći u godini ostalo jedva deset dana, još je uvijek enigma tko će nastupiti na glavnom zagrebačkom trgu jer gradska uprava još uvijek nije ništa službeno potvrdila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije