Zloglasni producent Weinstein navodno ima akutnu genitalnu infekciju

Radiosarajevo.ba
Zloglasni producent Weinstein navodno ima akutnu genitalnu infekciju
Foto: EPA-EFE / Harvey Weinstein

Harvey Weinstein patio je od akutne genitalne infekcije poznate kao Fournierova gangrena.

Komentari o deformiranim genitalijama bivšeg filmskog mogula prvi put su se pojavili u javnosti tokom suđenja za silovanje. Žrtva Jessica Mann rekla je da je mislila da je Weinstein interseksualna osoba, odnosno osoba koja se rađa s nedefiniranim spolnim organima.

"Prvi put kad sam ga vidjela potpuno golog, mislila da je deformiran i da ne može imati seksualni odnos", rekla je Jessica u februaru na Vrhovnom sudu Manhattana.

"Ima ekstremne ožiljke, pomislila sam da su posljedica opekotina. Nema testise i čini se da ima vaginu", dodala je.

Kasnije tokom suđenja fotografije Weinsteina prikazivane su poroti, ali ne na velikom ekranu kako ne bi ponižavali okrivljenika.

Časopis Digital News Weekly donosi nove detalje o zdravstvenim nevoljama 68-godišnjaka. Harvey je pogođen Fournierovom gangrenom još u 90-ima. Opisana je kao akutna infekcija genitalne regije kojoj su skloni dijabetičari i muškarci srednjih godina.

Časopis tvrdi da je tijekom Božića 1999. godine Weinstein prevezen u bolnicu radi liječenja spomenutih problema.

"Weinsteinovi nesretni asistenti morali su ubrizgavati lijek protiv erektilne disfunkcije u njegov penis kako bi povećali protok krvi prije snošaja", napisala je autorica Phoebe Eaton.

Weinstein je ove godine u veljači osuđen na 23 godine zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije