Voditelj smršavio u kratkom roku: Zoran Šprajc otkrio kako je izgubio 15 kilograma

0
Radiosarajevo.ba
Voditelj smršavio u kratkom roku: Zoran Šprajc otkrio kako je izgubio 15 kilograma
Print Screen / Zoran Šprajc

Klinička slika ne izgleda tako loše, ali psihoterapija je nužna, ocjenjuje najbolji doktor za "Stanje nacije", Zoran Šprajc, koji se nakon pet mjeseci vraća tačno tamo gdje i spada - na televizijski program gdje će na RTL-u krenuti s novom sezonom svog "Stanja nacije".

Od 27. septembra, svakog petka od 22.40 sati na RTL-u, urednik i voditelj emisije Šprajc i njegov tim ponovno će secirati izazove i apsurde političkog, ekonomskog i društvenog života u našoj zemlji, a gledatelje očekuju iznenađenja: osvježeni studio, novi vizualni identitet, scenaristička pojačanja te nova muzička špica koju je skladao Tonči Huljić.

"Nismo gubili vrijeme sve ovo vrijeme! Napravili smo novi stol, novu špicu, novi grafički paket, a u prijelaznom roku kupili smo i neka scenaristička pojačanja. Uglavnom, sve je novo osim što je voditelj stari. Štoviše, stariji nego što je bio prije pet mjeseci", kazao je Šprajc koji će se u svojoj emisiji, otkriva, mahom diviti političkoj sceni, masovnom povratku iseljenika i prekrasnom vremenu.

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

Velež poražen u mostarskom derbiju: Zrinjski sa Arene Rođeni nosi puni plijen

"Na pripremama za novu sezonu ‘Stanja nacije‘. Morao sam se smanjiti za petnaest kilograma jer je stol koji smo naručili kao dio nove scenografije ispao manji nego što smo očekivali. Pa je produkcijski tim procijenio da je jeftinije da ja smršavim nego da naručujemo novi stol. Nije bilo lako, ali, eto, na kraju su me uspjeli ugurati u stol", rekao je popularni voditelj.

Otkrio je i kako mu je uspjelo da izgubi petnaest kilograma.

Zoran Šprajc o svojoj suprugi ne priča baš puno. Ona je imala svoju emisiju i prije njega

Zoran Šprajc o svojoj suprugi ne priča baš puno. Ona je imala svoju emisiju i prije njega

"Nisam ni pio ni jeo ništa što ne deblja. Jer dosad sam se držao nutricionističkih preporuka i nastojao jesti i piti ono što ne deblja, ali bez rezultata. Onda sam promijenio ploču, okrenuo pilu naopako i to se, evo, pokazalo kao ispravan pristup. Doduše, odrekao sam se hljeba i slatkiša, ali bez toga se može. Bez slanine ne može", dodao je Šprajc.

Novinari su ga pitali i na koje je sve načine vježbao.

"Dosta kalorija sam potrošio na bazenu jer sam po onim ludim vrućinama izbjegavao šetnje i sunčani udar, a bazen se pokazao kao idealno mjesto za osvježenje i rekreaciju. Uopće se nisam oznojio...", izjavio je Šprajc.

Kolege su konstatovale da voditelja nije bilo dugo. Upitali su Zorana Šprajca da li zna da se i Piko Bodljić ljetos raspitivao za njega.

"Čuo sam nešto o tome, ali nema više potrebe za brigu, jer ‘Stanje nacije‘ kreće večeras, u novom i proširenom izdanju. Dakako, ako se ne računa suženi voditelj", objasnio je Šprajc.

Novinari su dodali da Piko nije jedini koji se brinuo za popularnog voditelja. Šprajca su na društvenim mrežama tražili su  i neki čudni ljudi, koji su u potrazi za voditeljem već bili i u šumama Amazonije, prošli putove Indiane Jonesa... Ko su oni, zašto su ga na takvim mjestima tražili i jesu li ganašli?

"Moji dragi saradnici Borna Sor i Siniša Mareković znaju da se u prirodi i društvu ne snalazim baš najbolje pa su se zabrinuli da sam se na putu do Stanja nacije negdje izgubio. Tražili su me lijevo, tražili su me desno, ali su me kraju našli ravno", podvukao je Šprajc.

Sada, kada je voditelj napokon pronađen, vraća se tamo gdje spada - u Stanje nacije. Kako se osjeća zbog toga?

"Malo neobično jer ću prvi put nakon nekoliko mjeseci morati zaraditi plaću, ali bože moj, ima i gorih stvari u životu", zaključio je Šprajc.

Kompletan intervju sa Zoranom Šprajcom pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije