Više od šest miliona tvitova za Meghan i Harryja

Radiosarajevo.ba
Više od šest miliona tvitova za Meghan i Harryja
Korisnici interneta objavili su više od šest milijuna tvitova u subotu o vjenčanju princa Harryja i bivše američke glumice Meghan Markle, puno više nego o vjenčanju Williama i Kate, po kompanijiVisibrain.
Između petka u ponoć i jednog sata u noći sa subote na nedjelju, objavljeno je 6.604.498 tvitova u svijetu o tom događaju, od kojih je 5,2 miliona imalo hashtag #RoyalWedding, istaknula je specijalizirana kompanija. 

U istom razdoblju 29. aprila 2011., na dan vjenčanja starijeg Harryjeva brata princa Williama s Kate Middleton, korisnici su objavili 1.821.669 tvitova, dodaje tvrtka. 

Najviše podijeljen tvit (@LucySempey, 121.000 ponovljen) prikazuje fotografiju mlade Meghan ispred Buckinghamske palače pored njezine fotografije s vjenčanja: "Jednog dana imate 15 godina i pozirate ispred Buckinghamske palače a 22 godine kasnije udajete se za princa. Nadrealno". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije