Velike su zvijezde: Znate li šta pjevaju Dorotea Budimir i Milo Vasić

3
Radiosarajevo.ba
Velike su zvijezde: Znate li šta pjevaju Dorotea Budimir i Milo Vasić
Foto: Instagram / Vanna, Tony Cetinski i Doris Dragović

Da nije bilo Zorana Škugora neke muzičke zvijezde regiona možda bi i sada pjevale predstavljajući se imenom koje im piše u rodnom listu.

Iskusni muzički menadžer Zoran Škugor "krivac" je što danas znamo za Doris Dragović, Vannu, Tonyja Cetinskog, Sandija i Jasmina Stavrosa.

Splitskoj pjevačici Doris Dragović na svim dokumentima i dan danas stoji ime Dorotea Budimir.

Njeno pravo ime je dugo za pamtiti i pisati, stvarno jako neobično ime, dok je Doris lako pamtljivo. Kako sam ja izabrao da joj Zrinko Tutić radi prvu pjesmu "Željo moja" i prva dva albuma, a on je imao hit "Doris" pomislio sam da tu ima energije pa je Dorotea postala Doris i tako je ostalo tokom cijele njezine karijere, kaže Škugor za Slobodnu Dalmaciju.

Umjetničko ime odabrao je i Vanni.

"U to sam vrijeme radio s Ivanom Banfić i još jednom Ivanom koja se prezivala Ranilović. Rekao sam sebi ne mogu istovremeno radit s dvije Ivane. Sjetio sam se jedne predivne žene iz Rijeke, zvala se Vana. Predložio sam Ivani Ranilović da joj mijenjamo ime u Vana i ona je to bez razmišljanja prihvatila, samo je dodala još jedno "n" pa je tako nastala Vanna.

U zlatno doba hrvatskog dancea, Škugor je bio menadžer tada vodećem trojcu: ET-u, Tonyju Cetinskom i Sandiju Cenovu.

"Tony je Anthony, ma ko će to izgovoriti, zato smo skratili na Tony. Sandi se pak pravim imenom zove Aleksandar, a kako su ga svi zvali Sandi odlučili smo da pod tim imenom razvija karijeru, objasnio je Škugor.

Jasmin Stavros priznao je kako je promjenom imena (pravo mu je ime Milo Vasić) slomio srce majci koja ga nikad nije oslovila imanom Jasmin.

"Pokojni Rajko Dujmić radio mu je prvi album na kojem se jedna pjesma zvala "Jasmin" pa sam predložio da se tako zove. Kako su sve pjesme bile u grčkom ritmu, tekstopisac Stevo Cvikić dodao je još Stavros, govori Škugor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije