Velika pobjeda Britney Spears: Sud oduzeo njenom ocu starateljstvo

1
Radiosarajevo.ba
Velika pobjeda Britney Spears: Sud oduzeo njenom ocu starateljstvo
Foto: EPA-EFE / Velika pobjeda Britney Spears

Sud u Los Angelesu uvažio je zahtjev advokata Britney Spears i oduzeo jučer njenom ocu starateljstvo, što je velika pobjeda pjevačice, koja će napokon moći da kontroliše svoje finansije i privatni život.

Sudinica Brenda Penny suspendovala je 69-ogodišenjeg Jamiea P. Spearsa kao staratelja i upravnika njenog imanja vrijednog 60 miliona dolara, za šta se Britney borila još od 2008. godine, piše USA Today

Nakon saslušanja obje strane, sudinica se složila sa pravnim zastupnikom Britney Spears, da je suspenzija njenog oca u najboljem interesu pjevačice.

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

„Trenutna situacija nije održiva“, rekla je Penny.

U međuvremenu kao privremenog upravnika finansijama pjevačice sud je imenovao kalifornijskog računovođu Johna Zabela.

Ova velika sudska pobjeda dogodila se nakon 13 godina dugog starateljstva, a pošto je Britney riješila da u javnosti progovori o problemu koji ima u odnosu sa ocem. Starateljstvo i kontrola njenih finansija uvedena je još 2008. godine na zahtjev oca, koji je tražio kontrolu nad njenim životom, navodeći njenu borbu sa mentalnim zdravljem kao razlog.

Iako je tvrdio da je cijeli aranžman dobrovoljan i neophodan da bi se zaštitila dobrobit njegove kćerke, tvrdeći da time spašava njen život, sredinom augusta ove godine riješio je da podnese zahtjev za prekidanje istog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije