Važila je za fatalnu zavodnicu, živjela je holivudski glamur, a onda je završila u zatvoru

0
Radiosarajevo.ba
Važila je za fatalnu zavodnicu, živjela je holivudski glamur, a onda je završila u zatvoru
Foto: Screenshot/Facebook / Katarina Rebrača

Manekenka Katarina Rebrača uhapšena je 2010. godine, kada su prvi put isplivale informacije da je preko svoje fondacije pronevjerila 22 miliona dinara (367.000 KM) namenjenih za humanitarnu pomoć.

Popularna manekenka i voditeljica plijenila ljepotom i na javnoj scenom važila za zavodnicu.

Katarina Rebrača je karijeru je počela kao manekenka, a pored humanitarne fondacije imala je i svoju modnu agenciju. Pored manekenstva, radila je i kao voditeljica i glumica, a objavila je i nekoliko knjiga o zdravom životu i vitkoj liniji.

Šokantna priča: Žena ležala mrtva u stanu tri godine, a da niko nije primijetio

Šokantna priča: Žena ležala mrtva u stanu tri godine, a da niko nije primijetio

Posljednjih nekoliko puta kada se Katarina Rebrača pojavljivala u javnosti izgledala je potpuno drugačije i promijenila je svoj fizički izgled do neprepoznatljivosti.

U New Yorku je živjela do pete godine, a potom se preselila u Beograd. Šest godina kasnije sa majkom Sandrinom, čije je pravo ime Spomenka Bogunović, prešla je u Los Angeles, a potom i u New York, gdje je započela manekensku karijeru. U Beograd se vratila 2000. godine.

Katarina danas ima 51 godinu, izgleda skroz drugačije i malo ko bi je prepoznao, a ako je sudeći prema njenim objavama, najviše vremena provodi u New Yorku.

Povratak na modnu pistu nakon 14 godina: I u 60. godini izgleda fantastično

Povratak na modnu pistu nakon 14 godina: I u 60. godini izgleda fantastično

Manekenka se našla u centru skandala zbog pronevjere, a u Višem Sudu u Beogradu prije par godina izrečena je presuda Katarini Rebrači i njenim saradnicama koje su se teretile za zloupotrebu položaja i uzimanje novca iz Fonda za prevenciju raka dojke. Sve tri optužene oslobođene su optužbe i proglašene nevinim za djelo koje im se stavlja na teret.

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložilo je potom žalbu na prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu od 22. jula 2022. godine kojom su Katarina Rebrača i još dvoje osobe oslobođene od optužbi da su izvršile krivično djelo Zloupotreba položaja odgovornog lica, porenose srbijanski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije